Ferrari si dává za cíl získat v Austrálii pódium

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Síla většiny týmů je sice těsně před začátkem sezóny zahalena tajemstvím, ale Ferrari se zdá býti spíše optimistické. Oba jezdci věří, že mohou pro tým vybojovat pódium.

Raikkonen si sice není jist, jestli bude se svém Ferrari schopen konkurovat výborným Mercedesům, ale nepochybuje o tom, že bude minimálně bojovat ve skupině vozů za Rosbergem a Hamiltonem.

"Možná jsme v posledních dnech testů neměli úplně nejlepší formu, ale myslím, že jsme naplnili většinu svých plánů. Musíme počkat, jak se nám bude dařit, ukázat naše maximum a snažit se být nahoře. Věřím, že to bude alespoň na pódium stačit," řekl finský jezdec, který se bude určitě snažit získat nejen pódium, ale také skalp svého týmového kolegy Alonsa.

Alonso věří, že stejně jako Ferrari si ničím nemůže být jist žádný tým: "Potřebujeme hlavně zjistit, jak na tom jsme a jak konkurenceschopní jsme. Myslím si, že nemůžeme být přiliš optimističtí, ale ani příliš pesimističtí. Do tohoto závodu vstupují v podstatě na slepo úplně všichni. Pokud uděláme vše správně máme šanci získat nejen body, ale také pódium. Je však jasné, že bude stačit jen maličká chybička a VC Austrálie může být pro letošek ztracena. Musíme se zkrátka koncentrovat na 100 procent." 

Ferrari zajíždělo velmi pozitivní výsledky v prvních testech, v Bahrajnu už však jejich forma tak zářivá nebyla. Většina odborníků na F1 se však shoduje, že Ferrari svou formu částečně skrývalo a to nejlepší předvede teprve v Austrálii.

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu