Dennis o Whitmarshovi, znovu vítězícím McLarenu i rozpočtových stropech

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Ron Dennis dnes na tiskové konferenci odpovídal na dotazy novinářů ohledně budoucnosti Martina Whitmarshe, týmu McLaren či finanční stránce Formule 1.

Šéf McLarenu Ron Dennis je přesvědčen, že letos tým z Wokingu získá znovu vítězství. V lednu se vrátil do vedení stáje, když na pozici výkonného šéfa týmu nahradil Martina Whitmarshe a naplánoval velké personální změny, které podle něj budou znamenat lepší výsledky než ty loňské. Minulá sezóna byla totiž pro McLaren tou nejhorší od roku 1980.

"Věřím, že letos vyhrajeme závody. Kolik? Nevím. Jak brzy? Nevím. Pokud každý dosáhne stejné vášně, soustředění a oddanosti, rozhodně zvítězíme. Nebyli jsme fit a potřebujeme se dostat do formy - a to bolí a chce to čas. Doufám, že každý chápe, co od sebe můžeme očekávat a co očekávám já od nich. A pokud to nesplní, nebudeme dál spolupracovat," uvedl šestašedesátiletý Brit na tiskové konferenci.

Dennis z vedení týmu odešel na jaře v roce 2009, loni získal pozici nevýkonného ředitele a brzy poté zaujal místo výkonného šéfa stáje. Jako závodního ředitele angažoval Erica Boulliera a s hledáním dalšího výkonného ředitele prý zatím nespěchá. Potvrdil také, že do úvodního závodu sezóny McLaren odstartuje bez hlavního sponzora.

Co však odmítl blíže komentovat je role Martina Whitmarshe a jejich případná další spolupráce. Whitmarsh od začátku roku ve Wokingu nebyl, nezúčastnil se ani předsezónních testů a i to naznačuje, že se zřejmě po více než dvaceti letech s McLarenem rozloučí. Dennis však nic nepotvrdil a uvedl, že stále jednají a jsou nadále přáteli. 


Rozloučí se McLaren po letech spolupráce s Whitmarshem? (foto: McLaren Mercedes) 

Prozradil také, že Boulliera, který nyní společně s Jonathanem Nealem zodpovídá za vedení týmu F1, oslovili nezávisle na sobě jak on, tak právě Whitmarsh. "Nebylo to ale překvapivé, protože jsem již delší dobu s akcionáři hovořil o tom, že věci nefungují."

Odpověděl také na otázku ohledně rozpočtových stropů, se kterými nesouhlasí. "Lidé utrácí to, co mají. Pokud si nemůžete dovolit být v F1, tak z ní odejděte," nechal se slyšet. "Letošní nové turbo motory byly těmi nejdražšími motory v dějinách motorsportu. A ti stejní lidé, kteří nás poslali na tuto cestu najednou volí jinou a říkají, že musíme snížit náklady. To je zkrátka v rozporu s logikou," okomentoval situaci.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu