Ecclestone by kvůli zvuku rád upravil motory, ošklivé nosy či prohry Vettela mu nevadí

gp singapuru

gp singapuru | foto: Red Bull Racing

Šéf Formule 1 - Bernie Ecclestone - by rád zasáhl do technických pravidel týkajících se motorů. Nelíbí se mu jejich zvukový projev, který je dle jeho názoru příliš tichý. Ošklivé nosy mu nevadí, na ty si fanoušci údajně brzy zvyknou.

Ecclestone dlouho bojoval proti zavedení nových "zelenějších" turbomotorů, které nahradily starší 2,4litrové V8 atmosféry. Během předsezónních testů je měl možnost vidět v akci, ale jejich zvuk se mu vůbec nezamlouvá.

"Máme nové motory. Nelíbí se mi. Možná bychom mohli snížit palivová omezení a mohly by dosahovat vyšších otáček. Budeme si muset počkat, a uvidíme," říká Ecclestone. Současné motory mají omezený průtok paliva na max. 100 kg za hodinu od 10 500 ot/min a jedinou koncovku výfuku.

Na druhou stranu ale 83letému Britovi nevadí škaredé nosy letošních vozů: "Na vzhled si zvyknete. Při jakékoliv změně lidé říkají: 'Nelíbí se mi to.' Ale nemyslete si, že si zvyknete na neexistenci zvuku."

Nevadí mu ani současné trápení Red Bullu, za který jezdí čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel: "Mnoho fanoušků chtějí vidět, jak teď bude Vettel prohrávat. Vždyť šampionát nevyhráli jednou, ale čtyři roky po sobě," cituje jej Bild.

ecclestone
Ecclestonovi se zvuk nových motorů nelíbí: "Energii si šetřete u silničních aut, ne v F1"
(foto: Scuderia Ferrari)

"Nikdy jsem však neviděl smysl ve změně motorů pro ušetření energie. Tohle můžete dělat se silničními vozy, ale ne ve Formuli 1. Potřebujeme být hluční a rychlí. A jedna věc je jistá: tahle celá věc stála kopu peněz," shrnuje Ecclestone.

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu