Fittipaldi: Williams bude hodně těžit z Massových zkušeností získaných u Ferrari

Massa, Felipe

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Dvojnásobný šampion Formule 1 - Emerson Fittipaldi - uvádí, proč Williams bude letos hodně těžit ze zkušeností Felipeho Massy, které získal během svého působení u Ferrari.

Massa minulý rok po osmi letech strávených u Ferrari přestoupil k Williamsu, odkud odešel Pastor Maldonado. Jeho novým týmovým kolegou bude Valtteri Bottas, který loni při svém debutu prožil těžkou sezónu s nekonkurenceschopným vozem.

Podle Fittipaldiho se stáji z Grove, která letos navíc přešla z motorů Renault na pohonné jednotky Mercedesu, povede s jeho krajanem mnohem lépe.

"Myslím, že existuje potenciál pro tým a jezdce, aby velmi dobře fungovali. Felipe s sebou přináší z Ferrari tolik zkušeností a Williams podle mě bude hodně těžit z toho, že bude mít poznání ze špičkového týmu v kokpitu," uvádí Fittipaldi.

"Během minulých let Williamsu chyběl někdo, kdo by měl zkušenosti s vývojem vozů a ždímáním maxima výkonností z nich. Felipe přesně tohle přinese, stejně jako informace o pracovních metodách Ferrari," poukazuje na legální přenos know-how z Maranella do Grove.

massa
Felipe Massa s novým Williamsem v Bahrajnu, kde minulý týden zajel nejrychlejší čas
(foto: Williams F1 Team)

"I přes veškerou elektroniku a datové systémy, jimiž jsou dnes vybaveny vozy, stále potřebujete pilota, který je schopný auto pro kvalifikaci a závod řádně nastavit, takže Felipe přináší to, co jim chybělo. Williamsu to rozhodně pomůže, když se snaží dostat z minulého roku.

Na obou stranách bude nová motivace a čerstvá výzva," dodává Fittipaldi, jenž dvakrát vyhrál mistrovství světa F1 (1972 s Lotusem a 1974 s McLarenem) i Indianapolis 500 (1989 a 1993) a jednou ovládl americký šampionát CART (1989).

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu