Druhý den na čele opět Pérez, Red Bull stále hledá formu, Lotus a Mercedes předčasně skončili (+foto)

F1NEWS.CZ, 28. února 2014, 06:50 Google+

TESTOVÁNÍ V BAHRAJNU II. - DEN DRUHÝ; V pátek pokračovalo druhým dnem poslední předsezónní testování týmů Formule 1. Opět nechyběly technické potíže, nejvíce kol najelo Ferrari. Nejrychlejší byl znovu Sergio Pérez.

Počet komentářů:  103 komentářů (Poslední 28.02. 20:33) Napište svůj názor
Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Sdílejte článek

Během druhého dne jsme viděli čtyři červené vlajky. S technickými potížemi se potýkal Red Bull, Lotus, Caterham, ale také například McLaren či Mercedes. Poslední tři zmíněné týmy ukončily dnešní testovací den předčasně. 

Dařilo se Ferrari. Fernando Alonso si vyjel druhý nejrychlejší čas a na své konto si připsal téměř 770km. Rychlost však stejně jako včera určil Sergio Pérez ve Force Indii s časem 1:35,570, který také znovu najel více než 100 kol. Svou rychlost ukázal Red Bull, který si připsal třetí nejrychlejší čas, ačkoliv výrazně dlouhé stinty zatím nepředvedl.

Dnes byla také zrušena FOTA, týmy neodhlasovaly dvojnásobný počet bodů v posledních třech závodech (zůstává tak pouze dvojnásobný počet bodů v posledním závodě v Abú Zabí) a neprošel ani návrh Renaultu na posunutí data homologace motoru.

Mezi nejspolehlivější týmy druhého testu v Bahrajnu zatím patří Williams s 1 250 ujetými kilometry, dále Force India (1 153 km), Sauber (1 055 km), Mercedes (963 km), Ferrari (953 km) a McLaren (871 km). Mezi ty horší týmy se z pohledu ujeté vzdálenosti řadí Marussia (644 km), Toro Rosso (628 km), Red Bull (568 km), Caterham (400 km) a Lotus (336 km).

Konečné výsledky druhého dne
Pro aktualizaci doporučujeme stisknout Ctrl a F5 (hard refresh)

Průběh dne:

15:30 Druhý den posledního předsezónního testování v Bahrajnu končí

15:27 Zlepšuje se také Bianchi, avšak nijak výrazně. Hranici 100 kol prolomil i Massa.

15:25 Massa opět ukrojil další desetinu sekundy ze svého nejrychlejšího kola. Stále je však čtvrtý.

15:20 Pérez, stejně jako včera, pokořil hranici 100 kol. 

15:15 Alonso dál najíždí kilometry a jezdí i rychlá kola - časy kolem 1:36.

15:08 Massa zlepšuje svůj čas, řadí se na čtvrté místo. Na trati je provoz.


Mechanici opravili problém a Button opět vyrazil na trať. (foto: McLaren Mercedes)

15:06 Caterham dnes ujel přes 346km, technický problém prý ale způsobil požár. Tým teď šetří, co se stalo. 

15:05 Na trať zamířil také Felipe Massa. 

15:00 K této dvojici se připojuje také Alonso, Ricciardo a Bianchi.

14:57 Na trať vyrazil Button a Gutiérrez. McLaren plánuje jezdit až do konce, tedy něco málo přes půl hodiny.

14:55 Pokračujeme

14:48 Na setkání Strategické skupiny bylo rozhodnuto: Dvojnásobný počet bodů v posledních třech závodech ani prodloužení data homologace motoru nebylo schváleno. Prošly tedy pouze změny v kvalifikaci. Sada pneumatik navíc pro druhou část kvalifikace a zkrácení první části o dvě minuty plus a prodloužení druhé části (o dvě minuty). Dvojnásobné body budou tedy přidělovány pouze v posledním závodě v Abú Zabí. Nico Rosberg toto pravidlo dnes okomentoval slovy: "Stojí to za houby." 

14:42 Rudé vlajky, dnes již čtvrté. Postaral se o ně Caterham, ze kterého se zakouřilo a nyní stojí v zatáčce č.4.

14:37 Nasbírat další kilometry se chystá Daniel Ricciardo.


Nabitý program Ferrari: Dopoledne testování aerodynamiky, srovnání předního křídla a odpoledne pravděpodobně simulace závodu (foto: Scuderia Ferrari)

14:30 Předčasně dnes končí (podobně jako včera) Mercedes. Kvůli převodovce už na trať Hamilton nevyjede.

14:26 Na trať se po pauze vrací Jenson Button s McLarenem.

14:25 Pod článkem najdete dnešní snímky Ferrari.

14:13 A Red Bull ukazuje své "drápy", Ricciardo se dál zlepšuje, pokořil hranici 1:36 a to na měkké sadě pneumatik. Třetí pilot, kterému se to dnes podařilo a řadí se na třetí místo. Po jednom kole však zajíždí zpět do boxů.

14:06 Na trati Alonso, který jezdí časy kolem 1:39 a brzy překoná hranici sta ujetých kol. Krouží také Pérez.

14:02 Včerejší den trávil novinář Peter Windsor v zatáčce číslo devět a dal dohromady pár postřehů ohledně jízdy jednotlivých pilotů v této části okruhu. Pozoroval Kimiho Räikkönena, Valtteriho Bottase, Sergia Péreze, Kevina Magnussena a Adriana Sutila. Velmi jej zaujal Räikkönen, který volí jízdu dál od obrubníku a mohl tak brzdit později. Podobně to zkouší i Bottas a Pérez - tyto dva mladíky ohodnotil také pozitivně, i když Bottas prý v některých kolech měl v této zatáčce potíže a blokoval tam kola. Jinou stopu volí Magnussen či Sutil, Dán jezdí blízko obrubníků podobně jako Němec. 

14:00 Na trať vyrazil Gutiérrez. 

13:56 McLaren dokončuje opravy Buttonova vozu, na poslední hodinu jej ještě chtějí vyslat na trať, potvrzuje jejich nový závodní ředitel Eric Boullier.

13:51 V Bahrajnu se mračí, teploty v důsledku toho klesají na 25 °C.

13:47 Red Bull se ukazuje v dobrém světle, posouvá se na třetí místo - 1:36,340 min.

13:40 Sauber také simuluje závod: "Jsme již hluboko v našem odpoledním programu, Guti je na dlouhých jízdách a posádka v boxech dostává znamení před závodními zastávkami."

13:35 Red Bull zajíždí rychlá kola na středně-tvrdé směsi - 1:37,685 min.

13:30 Lotus kvůli předchozímu zastavení už nevyjede, dnes opět balí o něco dříve.

13:28 Force India potvrzuje, že se také věnuje delším jízdám: "Sergio absolvoval jízdu o 10 kolech a po rychlé zastávce míří znovu na trať."

13:25 Nejpilnějším je dnes zatím Hamilton, na kontě má již 433 kilometrů.

13:19 Pod článkem přibývají první páteční fotografie. Všechny z druhého testu v Bahrajnu hledejte zde.

13:14 Velký provoz: krouží Alonso, Gutiérrez, Hamilton, Massa, Pérez a Vergne. Časy se ale nelepší.

13:10 Williams vysvětluje: "Odpoledne Felipeho čekají delší jízdy, bude pracovat na závodní simulaci. Může to vypadat, že jen opakujeme závodní vzdálenosti, ale každá z nich se ve svém způsobu trochu liší. Některé mohou být agrsivnější a budeme zkoušet odlišná nastavení pro nalezení co nejlepšího způsobu, jako dosáhnout cíle s co nejkonzistentnějšími a rychlými časy. Musíme se ujistit, že dokážeme zajet co možná nejrychlejší kolo, aniž bychom obětovali celkovou závodní výkonnost."

massa
Felipe Massa se chystá na simulaci závodu (foto: Williams F1 Team)

13:00 Massa je zpět v boxech, zřejmě ještě nejde o simulaci závodu. Nebo se objevil po 16 kolech na měkkých pneumatikách nějaký problém.

12:55 Většina jezdců odjíždí delší stinty, McLaren se po obědě stále neukázal.

12:48 Venku jsou Alonso, Bianchi, Ericsson, Hamilton a Massa.

12:42 Lotus uvádí: "Objevení se ohně na trati znamená, že jsme museli E22 přivézt zpět, abychom prošetřili, co se pokazilo." Bude zajímavé sledovat, jestli se dnes ještě objeví.

12:37 Gutiérrez se Sauberem se dostává na 1:39,976 min.

12:33 Red Bull zajíždí své nejrychlejší kolo - 1:39,155 min, je z toho průběžná šestá příčka.

12:32 Renault vydal prohlášení ke svému požadvaku o odsunutí homologace motorů: "Renault dle dnešního konečného termínu poskytuje FIAreferenční pohonnou jednotku a související doplňkový materiál. Na pozadí některé týmy požadovaly alternativní nabídky, které se týkají některých částí a komponent. Základní požadavky homologačního termínu, jak je stanovuje FIA, však budou splněny."

12:28 Pokračujeme, vyjíždí Red Bull.

12:21 Dnes byl potvrzen rozpad Asociace týmů Formule 1 (FOTA). Škoda, alespoň pro fanoušky udělala loni hodně - díky ní se mohli setkat přímo se zástupci týmů a pokládat jim otázky. Byla to jedinečná příležitost - i když se někdo dostane do paddocku, šéfové týmů a jezdci si na něj jen tak čas nenajdou.

12:16 Přerušení způsobil Maldonado, jenž se svým Lotusem po šesti kolech stojí v sedmé zatáčce.

12:14 Rudé vlajky dnes potřetí.

12:07 Přidávají se Alonso s Bianchim.

12:05 Maldonado si o desetinu zlepšuje svůj čas - 1:41,613 min.

12:00 Sláva, Lotus vyráží na trať. Následuje jej vylepšený Caterham. Nové díly dorazily z Anglie dnes v noci.

11:55 Red Bull v Bahrajnu stále moc nejezdí, kdo za to může? Zatímco v Jerezu byl vina na bedrech Red Bullu i dodavatele motorů Renault vyrovnaná 50:50, při posledním testu v Bahrajnu se zdá, že větší díl viny nese samotný Red Bull. Renault včera večer prozradil, že týmu umožnil provozovat jejich turbomotory i systém pro rekuperaci energie (ERS) na plný výkon. Jako by říkal: "My jsme svůj úkol splnili, nyní je to na vás." Mistrovská stáj ale stále řeší nějaké potíže a plný výkon nevyužívá. Ricciardo včera řekl, že sotva jeden problém vyřeší, objeví se jiný.

11:50 Rosberg včera uvedl, že Mercedes je rychlejší než McLaren a otazník podle něj visí nad Ferrari: "Víme, jak na tom jsme my, a víme, jak je na tom McLaren, protože s námi sdílejí náš motor Mercedes. Myslím si, že nad nimi máme navrch. Ferrari jsou velkou neznámou." Scuderia ztrácí údajně na Mercedes 75 koní, ale F1 bude letos kvůli palivovým omezením o efektivitě, nikoliv o maximálním výkonu.

11:45 V poušti stále ticho.

11:35 Nikdo se na trať nežene, týmy v klidu dojídají.

11:30 Přestávka skončila, zelená na semaforu opět svítí.

maldonado
Pastor Maldonado s novým Lotusem zatím moc spokojený není (foto: Lotus F1 Team)

11:29 Renault dnes pro týmy vydal aktualizaci softwaru pro motory, proto začaly o něco později. Nová verze byla zapotřebí, Toro Rosso včera kvůli selhání motoru včera stálo.

11:22 Maldonado ujel tento týden s Lotusem E22 v Bahrajnu zatím jen 55 kol. Včera dal najevo svou nespokojenost slovy: "Není to zrovna to, co bychom si přáli, ale takové to máme. Musíme to akceptovat a dále velmi tvrdě pracovat. Podle mě je jasné, že Renault momentálně není 100%, ale pracujeme společně. 100% věřím, že odpovědi a řešení celkem brzy poskytnou." Venezuelana zítra a v neděli ve voze nahradí Romain Grosjean.

11:18 Renault svým oficiálním požadavkem o posunutí homologace motorů tak trochu píchnul do vosího hnízda. Byl to totiž právě on, kdo požadoval změnu pravidel ohledně motorů, jinak hrozil odchodem, výrobci navíc k jejich vývoji dostali rok k dobru - původně totiž měly přeplňovány agregáty pohánět monoposty F1 již od minulé sezóny. Nyní žádá odsunutí zmražení specifikací alespoň o 2 měsíce, k tomu však potřebuje jednomyslný souhlas všech zúčastněných členů Strategické skupiny F1.

 

11:00 Začíná oficiální půlhodinová obědová pauza. Ricciardo zajel jedno kolo. K mechanikům míří Vergne, Massa, Gutiérrez a Maldonado.

10:58 Také Massa vyrazil najet další kilometry a dokázal se o tři desetiny zlepšit. Nejvíce kol má na svém kontě Hamilton, nejméně Ricciardo. Ten však ještě těsně před pauzou vyráží opět na trať.

10:54 Na trať vyjel i Bianchi, který stejně jako Maldonado zlepšuje svůj čas.

10:50 Mimochodem dnes slaví své 74. narozeniny Mario Andretti.

10:46 Na trať vyráží i Maldonado s Lotusem. Pérez zatím stále nejrychlejší, Alonso se však dokázal před zajetím do boxů zlepšit a na Mexičana ztrácí 0,064s. Jsou zatím jedinými s časem pod 1,36.

10:45 McLaren uvádí, že zatím zkoumají problém, který zastavil Jensona Buttona a doufají, že odpoledne ještě vyjedou na trať.

10:42 Force India zkusila krátký stint, na trati krouží pouze Massa a Vergne. 

10:40 V Anglii před chvílí začala schůzka Strategické skupiny. Kromě prodloužení termínu homologace motorů požadovaná Renaultem (který výrazně bojoval za současné podmínky a pravidla ohledně představení nových motorů) se bude řešit nový formát kvalifikace či dvojnásobné bodování v posledních třech závodech.

10:35 Red Bull vyjíždí a zajíždí ke svým mechanikům, kteří si procvičují zastávky. Pérez jezdí rychlá kola.

10:29 Caterham nasadil nové díly a Ericsson míří na trať společně s Ricciardem.

ham
Hamilton simuluje závod: po stintu o 22 kol přichází výměna tvrdých za středně-tvrdé pneumatiky a rychle zpět na dráhu (foto: Mercedes AMG F1 Team)

10:25 Hamilton během dlouhé jízdy vylepšuje své maximum - 1:39,041 min.

10:22 Za dosud nejrychlejšího Péreze se řadí Alonso - 1:35,634 min.

10:21 Gutiérrez je rychlejší (1:40,428 min) než Ricciardo, jenž po dvou měřených kole míří do boxů.

10:19 První letmé kolo Red Bullu má hodnotu 1:40,867 min.

10:17 Zpět na trať zamířil také Alonso.

10:15 Pauza u Caterhamu, který nasazuje nové díly. Před 30minuotvou polední přestávkou, která začíná v 11 hod našeho času, ale chce ještě vyrazit.

10:10 Pérez vylepšuje dnešní rekord na 1:35,570 min.

redbull
Red Bull dopoledne piluje zastávky v boxech (foto: Red Bull Racing)

10:06 Lotus se po půl hodině vrací na dráhu, posouvá se na 8. příčku - 1:41,772 min.

10:05 S Ferrari dnes krouží Alonso, jeho týmový kolega Räikkönen byl ve včerejším hodnocení stručný: "Jsem si jistý, že kybychom chtěli odjet 100 kol, tak bychom to udělali." Nové přední křídlo komentoval suše: "Jsem si jistý, že bylo lepší, jinak bychom ho nezkoušeli." A na dotaz, zda jim nedělá starosti to, že za Mercedesem zaostávají, uvedl: "Myslím, možná... Opravdu nevím." Vůz se podle něj jinak "nechová moc špatně - myslím, že bude hodně OK." Forma Ferrari tak po rozhovoru s finskou hvězdou zůstává dále záhadou.

10:00 Hamilton na delším výjezdu, na kontě už má 42 kol.

9:58 Massa - 1:39,488 min.

9:57 Týmový šéf Mercedesu, Paddy Lowe o Hamiltonově incidentu: "Lewis Hamilton ztratil kontorlu nad autem při přeřazení na vyšší rychlostní stupeň na obrubníku. Naštěstí nikde nenarazil. Auto bylo nepoškozeno."

9:55 Pérez zajel jen o tři desetinky pomaleji než je jeho maximum z rána.

9:52 Jak to vypadá aktuálně u Red Bullu? Zkouší se zastávky v boxech, nicméně za volantem nesedí Ricciardo, ale jeden z mechaniků, k pohonu auta se nevyužívá motor, nýbrž lidská síla.

9:48 Máme zelenou vlajku, testování může opět začít. Na trať vyráží oba Mexičani v poli, Sergio Pérez a Esteban Gutiérrez.

9:47 McLaren Buttona je už odklizen, takže by se co nevidět mělo opět začít jezdit. 

9:44 Toto přerušení nepřišlo vhod Alonsovi, který právě dával rychlé kolo a v prvním sektoru zajel osobní maximum. To Hamilton, zdá se, zrovna simuloval závod, ale musel také samozřejmě přerušit.

9:41 Teplota se udržuje stále na podobné úrovni, teď je 25 °C.

9:39 Auto je odklízeno, mechanici jej okamžitě přikryli plachtou, aby nebylo nic vidět.

9:36 Také Mercedes smutní, měli rozjetou simulaci závodu.

9:34 Viníkem je Button s McLarenem, litovat může Alonso, který zrovna zajel nejrychlejší první sektor vůbec.

9:33 Máme tu další červenou vlajku.

9:31 Po 19 kolech byl v boxech pro tvrdé pneumatiky Hamilton. Mezitím zajel první měřený čas Lotus, na Red Bull stále čekáme.

9:28 Maldonado se ukazuje na trati. Renault, který pohání jeho Lotus, ještě ráno informoval, že se dnešní homologace motoru neobává. Teď oznámili, že žádají o odklad homologace o 2-3 měsíce. Už je tedy jasné, proč se šibeničního termínu neobávají.

9:26 Zlepšení zaznamenáváme u Vergne s Toro Rosso, svoje první měřené kolo zajel také Gutiérrez. Sauber chce odpoledne nasimulovat závod.

9:17 Alonso se dnes ráno věnoval aerodynamickému testování - na boku vozu se objevilo rameno s Pitotovými trubicemi a Španěl zkoušel obě verze předního křídla - Ferrari včera nasadilo nové sedmiprvkové (foto), které by mělo být stabilnější a poskytovat konzistentnější přítlak, ale za cenu o něco nižšího celkového přítlaku.


S Marussií dnes jezdí Jules Bianchi (foto: Marussia F1 Team)

9:14 Hamilton teď zkouší delší jízdu, jeho časy se pomalu zhoršují, začínal s 1:41 min a teď už jezdí 1:42 min. 

9:11 Ricciardo včera řekl: "Myslím, že z vnějšku se sledují jen časy a počet kol, která ujedeme, ale uvnitř víme, jak na tom s lepšící se výkonností auta jsme, a myslím, že stále věříme, že můžeme být na špici."

9:08 Nejvíce kol má na svém kontě dnes zatím Ferrari (29), slušně si i přes incident Hamiltona vede Mercedes (23).

9:05 Rosberg včera ke konci také zastavil a pak uvedl: "Jen to ukazuje, že všichni jsou zcela na hraně. Dobrá, vypadáme z pohledu spolehlivosti o něco lépe než někteří jiní, ale i tak jsme na hraně a máme problémy. Všechno připravit, abychom byli v Melbourne neprůstřelní, je opravdu těžké."

9:03 Na delším výjezdu je teď Massa s Williamsem. Ricciardo opět objel jen jedno kolo, že by další hubený den pro zákazníky Renaultu? Posuďte sami - Lotus zatím 2 kola, Red Bull a Caterham zatím 4 kola, jen Toro Rosso zvládlo nějak více - zatím 13. 

9:00 Spíše než o Cosworthu se v Bahrajnu mluví o Hondě jako o případném partnerovi Red Bullu. Ta vstoupí do F1 příští rok jako tovární partner McLarenu, sídlit bude právě v Milton Keynes, blízko továrny Red Bullu. Honda má exkluzivní smlouvu s McLarenem na rok 2015, ale od sezóny 2016 musí dle pravidel nabídnout své pohonné jednotky také ostatním zákazníkům, budou-li mít zájem. Současná smlouva Red Bull s Renaultem vyprší v roce 2016 a obě strany o případném prodloužení jednají.

8:58 Na trať míří už počtvrté Ricciardo, dočkáme se delší než jednokolové jízdy? Po 45 minutách vyjíždí také Hamilton, jeho zdržení je způsobeno dřívějším výjezdem mimo trať.

8:54 Na trati byl opět na instalačním kole Ricciardo s Red Bullem.

8:48 Dle německých novinářů se dnes ráno chtěl potkat Niki Lauda s poradcem Red Bullu, Helmutem Markem, a tak mu ráno zavolal. Když Helmut telefon zvedl, tak se Niki dotázal: "Kde jsi?" Odpověď byla jasná: "V posteli v Grazu". Díky časovému posunu je v Bahrajnu totiž o dvě hodiny více.

8:45 Zajímavostí je, že Fernando Alonso svůj nejrychlejší čas na rozdíl od ostatních zajel na středně-tvrdých gumách. Ricciardo se vydává na trať podruhé, ale i teď se jednalo pouze o instalační kolo.


Další krásný den v Bahrajnu (foto: McLaren Mercedes)

8:42 Daniel Ricciardo poprvé nesměle vyráží s Red Bullem po uplynutých více než 100 minutách testu. Mezitím Massa zaznamenává první měřené kolo, které je sedmé nejrychlejší.

8:40 Mercedes: "Malá zkouška štěrkové zóny pro Lewise Hamiltona v zatáčce č. 3. Auto je teď zpět v garáži, kde ho zkontrolujeme."

8:34 O svém programu informuje též Sauber: "Dopoledne se zaměříme na aero práci během krátkých jízd. Bude to práce mezi přípravou na první závod a vývojem."

8:32 Co je s Red Bullem? Z garáže je slyšet bouchání kladiva a hukot. 

8:29 Williams během testů neměl moc problémů, zvládl už i několik dlouhých jízd, teď se může zaměřit na výkonnost, na svém Twitteru píše: "Náš plán je podobný tomu včerejšímu. Ráno bude Felipe pracovat na aerodynamice, odpoledne jsou v plánu delší jízdy."

8:27 Zatímco Alonso zlepšuje svůj čas, tak si první měřené kolo dne zapisuje také Jean Eric Vergne na Toro Rosso, Jules Bianchi už objel 4 kola, což je polovina toho, co najel minulý týden za dva dny.

8:24 Do čela jde nejrychlejší muž včerejška, Sergio Pérez, na Force Indii s časem 1:36,440 min. Na druhé místo se s časem 1:36,901 min dostává Button.


Dnes s Williamsem jezdí Massa, zatím ale měřené kolo nezajel
(foto: Williams F1 Team)

8:19 A je tu zelená. Nucená pauza nebyla nijak dlouhá, ze třetí zatáčky to do boxů také není nijak daleko. Na trať míří Gutiérrez, Button, Bianchi, Massa a Pérez. 

8:12 Hamilton stojí ve štěrku na výjezdu ze zatáčky číslo 3, jezdec stojí vedle auta, zřejmě tedy přidal až moc rychle plyn a roztočil se. 

8:08 Marussia na Twitteru: "Čas na to, vrátit se k testovacímu programu, který je stejný jako včera. Kratší jízdy dopoledne, odpoledne přechod na delší výjezdy a sbírání kilometrů."

8:05 Jsou tu první červené vlajky dne. Hamilton s Mercedesem stojí na trati.

8:04 Podle Nicka Chestera z Lotusu už v Bahrajnu jezdí tým s vozem blízké závodní specifikaci (v tomto balíčku byl i včerejší výfuk, o jeho použití rozhodne během testu, dnes jezdí s předešlou verzí). 

7:59 Alonso stále krouží, takže nádrž v jeho monopostu při nejrychlejším kole nebyla určitě nijak prázdná. Teď už má za sebou dvanáct kol v tahu a poslední mělo hodnotu 1:38,485 min.

7:54 První měřený čas dne si připisuje také Marcus Ericsson na Caterhamu (1:42,516 min).

7:51 Alonso se ujímá vedení s časem 1:37,274 min, byl tak rychlejší o více než 7 desetin než Pérez s Force Indií.


Čekají dnes na Lotus, který po včerejších problémech musel na auto vrátit staré řešení výfuku, lepší časy? (foto: Lotus F1 Team)

7:48 A už se zase něco děje, po více jak půl hodince v boxech vyjel Fernando Alonso a společně s ním i Sergio Pérez. Alonso ve výjezdovém kole předvedl ve dvou sektorech osobní maximum.

7:46 Po 12 kolech zajel do boxů Hamilton a chvíli po něm i Gutiérrez, a tak je nad tratí v Sákhíru opět klid. 

7:43 Hamilton stále krouží a už má 10 kol, vzhledem k tomu, že se jeho časy stabilně zlepšují, tak to vypadá, že má v nádrži hodně benzínu. Vergne a už i Ericsson už mají instalační kola za sebou, a tak je jediným, kdo ještě nebyl na trati Red Bull.

7:36 Pérez se vrací do boxů a delší stint teď cvičí pouze Hamilton, který jezdí časy kolem 1:40. Do boxů zajíždí také Gutiérrez na Sauberu a na trať naopak míří Jean Eric Vergne v Toro Rosso.

7:34 Dneškem dochází ke zmražení vývoje motorů, co na to říká Renault, jehož výkony zatím nepřesvědčují, si můžete přečíst zde.

7:32 Teď se Hamilton o desetinku zlepšil.

7:29 Pérez i v šestém kole zajel slušný čas, 1:38,763 min. První časy začíná zajíždět také Hamilton (1:40,659 min).

7:26 Daniel Ricciardo neztrácí úsměv na rtech a to i přesto, že včera ujel pouze 39 kol s nejlepším časem 1:37,9 min: "Minimálně chci teď být v 1:37. Udělali jsme malý pokrok, ale stále je to pokrok. Snad dnes přidáme další."

7:24 Zatímco první kolo Mexičana bylo pomalejší (1:46,166 min), tak teď výrazně přidal a nejrychlejší a také zatím jediný čas má hodnotu 1:38,014 min. 

7:21 První měřené kolo si připisuje Sergio Pérez na Force Indii, který so po instalačním kole postál asi čtvrt hodinky v boxech a hned vyjel zpět na trať. 

7:19 Caterham na Twitteru: "Rádi bychom, prosím, zvládli více kol než včera a díky..."

7:15 Teď ticho přerušuje Maldonado s Lotusem E22. Tým na autě včera zkoušel 120 nových částí, ale musel ukončit předčasně svoje jízdy díky problémům s výfukem. Dnes je na autě zpět starý systém.


Lewis Hamilton míří na trať (foto: Mercedes AMG F1 Team)

7:11 Prvními auty, která nezajíždí hned zpět do boxů, jsou nepřekvapivě McLaren Button a Mercedes Hamiltona. 

7:10 Force India na svém Twitteru: "Sergio Perez se bude dnes snažit získat tam, kde včera ztrácel, pilovat časy a rekordních 105 kol."

7:05 Teplota vzduchu je 25 °C, trati už 29 °C, tento týden je v Bahrajnu tepleji než ten minulý.

7:03 Už šest aut má nainstalováno, jsou jimi Alonso, Pérez, Button, Bianchi, Massa a Gutiérrez.

7:01 Dnes budou chtít najet co nejvíce km týmy poháněné agregát Renault, což i explicitně potvrdil Caterham a Red Bull. 

7:00 Začíná druhý den posledních testů v Bahrajnu.

Vytisknout

Diskuze: Druhý den na čele opět Pérez, Red Bull stále hledá formu, Lotus a Mercedes předčasně skončili (+foto)

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 103, poslední 28.02.2014 20:33 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 103 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Pohled na startovní rovinku v Číně

GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

Norrisovi se podařilo ovládnout povětrnostní ruletu v Šanghaji (ilustrační foto)

Kvalifikaci sprint v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Lance Stroll využil podmínek na trati

V Číně hořelo, trénink rozhodly poslední minuty, vynesly na piedestal Strolla

Pohonná jednotka Hondy

Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

Lando Norris po startu zádovu v Austrálii

McLaren doufá, že i letos dokáže ve vývoji předčit své soupeře. Kdy nasadí další novinky?

Lewis Hamilton s Mercedesem W15 v Bahrajnu

Alonso už nepovažuje Mercedes za atraktivní. Zůstává u Aston Martinu, opět s Hondou za zády

Sebastian Vettel

Vettel k Mercedesu a Sainz k Red Bullu? Vyjádřují se Russell i Marko

Max Verstappen s Red Bullem RB20

"Maxe už letos nikdo nedostihne," mrzí Wolffa. Hamilton odešel z tiskové konference

Alexander Albon a celý Williams zatím mají ke spokojenosti hodně daleko

PROHLÁŠENÍ po GP Japonska: Rozjásaný Cunoda, pohřební nálada u Williamsu

Juki Cunoda rozjásal davy domácích fanoušků

GP JAPONSKA: Pohodové vítězství Red Bullu, Ferrari strategicky na výši

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Renault

Renault homologace motorů neobává, žádá o posun?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

  2. Kvalifikaci sprint v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

  3. GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

  4. V Číně hořelo, trénink rozhodly poslední minuty, vynesly na piedestal Strolla

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud