Toro Rosso: Výkonnost vozu STR9? To je otázkou i pro nás

Toro Rosso

Toro Rosso | foto: Scuderia Toro Rosso

Během testů v Jerezu a v Bahrajnu si pochopitelně všichni všímají hlavně problémů Red Bullu, ale lépe na tom pochopitelně není ani jejich sesterský tým Toro Rosso. Problémy nyní připouští i šéf týmu Franz Tost.

"Je jen těžké odhadnout jak se naše auto s novými díly zlepšuje, protože stále nejsme schopni najezdit dostatečné množství kol. Nevíme jaká je spolehlivost ani výkon našeho vozu. Víme jen to, že máme problém s motorem, s tím však nemůžeme nic dělat," odpovídá na otázky ohledně vývoje vozu šéf italského týmu Franz Tost.

"Situace mezi špičkou je mnohem jasnější. Nejlepší je jednoznačně Mercedes, kterému se přibližuje jen McLaren a Ferrari. Zajímavé výkony předvedl také Williams a Force India. Jsem však přesvědčen, že především Ferrari nám zatím neukázalo zdaleka vše," uvažuje šéf Torra Rossa.

Úplně beznadějná však situace podle Tosta není: "Oproti testům v Jerezu udělal Renault velký pokrok a motory začaly pracovat. Věřím, že pokud během závěrečných testů půjde vše ideálně máme stále šanci dohnat týmy s motory Mercedesu. Do VC Austrálie už však zbývá jen minimum času."

Během prvního dne posledních testů se zatím zdá, že se Toro Rosso zlepšuje minimálně ve spolehlivosti a mohlo by dnes najezdit více než Ferrari, nebo Red Bull. Italský tým však stále patří k nejpomalejším. Další vývoj testů sledujte zde.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu