Ecclestone chce další noční závod

Ecclestone, Bernie

Ecclestone, Bernie | foto: circuitoftheamericas.com

Majitel F1 má kromě probíhajících soudních sporů stále dost času také pro královnu motorsportu. Nyní se Ecclestone pustil do návrhů na vylepšení Velké ceny Ruska, která se v Soči bude konat poprvé letos v říjnu.

Přestože se Bernie neváhá pouštět do zásadních změn na poslední chvíli, nežádá o posunutí startovního času už pro letošní závod, ten se tak pojede pravděpodobně před polednem středoevropského času.

Ecclestone má nicméně s nočním závodem v místech, kde v posledních týdnech probíhala zimní olympiáda, velké plány. Velká cena Ruska bude pro diváky a tím pádem i pro televizní stanice velmi zajímavá už jen tím, že půjde o jediný závodní okruh na světě postavený v olympijském parku. Bernie chce navíc závod ještě zatraktivnit jeho přesunutím na večerní hodiny.

Hlavním důvodem k přesunutí závodu má být krása parku pod nočním osvětlením. Na olympijský stadion a další sportoviště by mělo být přidáno další osvětlení. To sice bude velmi nákladné, ale vzhledem k tomu, že se Rusové nerozpakovali utratit za olympiádu 51 miliard dolarů, neměl by pro ně být problém tyto úpravy zaplatit.

Faktem je, že na rozdíl ve vzhledu parku během dne a noci upozorňovali někteří novináři už během samotné olympiády. Podle některých dokonce olympijský areál ve dne vypadá jako "obří parkoviště".

singapur
Noční pohled na osvětlenou městskou trať v Singapuru (foto: McLaren Mercedes)

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu