Aktuálně o Schumacherovi: Lékaři jej stále probouzejí z umělého spánku

Mercedes

Mercedes | foto: Daimler AG

Manažerka Michaela Schumachera opět prosí o trpělivost a vylučuje jakékoliv spekulace ohledně zdravotního stavu několikanásobného mistra světa.

Asi měsíc a půl po osudném pádu na lyžích je zdravotní stav Michaela Schumachera stále kritický. Informací o jeho zdravotním stavu je stále málo. Jeho manažerka, Sabine Kehmová, již několikrát zdůraznila, že něco řekne teprve až bude co. Naposledy jsme mohli slyšet různé zvěsti o tom, že má sedminásobný mistr světa zápal plic. 

Tuto zprávu ale Kehmová nepotvrdila, na druhou stranu ale ani nevyvrátila, že by při procesu probouzení z umělého spánku docházelo ke komplikacím. "Rodina Michaela chce znovu srdečně poděkovat za neutuchající účast lidí po celém světě. Jejich dobrá přání pomáhají rodině a - a o tom jsme přesvědčeni - pomáhají i Michaelovi, který se nadále nachází ve fázi probouzení," říká Sabine Kehmová.

"Jako většinou v podobných případech neprobíhají jednotlivé dny stejně. Rodina prosí ještě jednou o pochopení, když medicínské podrobnosti nechce dále rozebírat, aby ochránila Michaelovu privátní sféru. Jako už od začátku, mohu vás ujistit, že rozhodující novinky ohledně Michaelova zdravotního stavu budou dále sdělovány. Jsme si vědomy toho, že fáze probouzení může trvat dlouho."

Kehmová také ještě jednou dala najevo důvěru rodiny Michaela Schumachera v lékaře nemocnice v Grenoblu, kteří od konce prosince bojují o jeho život. "Rodina nadále pevně věří v Michaelovo uzdravení a vkládá do týmu lékařů, sester a ošetřovatelů jejich plnou důvěru. Není důležité jak rychle, ale spíše že Michaelův proces uzdravování jde nadále kontinuálně a kontrolovaně dopředu."


Michael se svým bratrem, Ralfem, v Koreji 2010
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu