Lékaři v Grenoblu zahájili proces probouzení Schumachera z umělého spánku

Schumacher, Michael

Schumacher, Michael | foto: Daimler AG

Pomalý proces probouzení Michaela Schumachera z kómatu již začal. Lékaři mu snížili dávky sedativ, potvrdila jeho manažerka.

O tom, že lékaři pomalu začali pracovat na probuzení Michaela Schumachera z umělého spánku se spekulovalo již pár dní. Nyní jeho manažerka, Sabine Kehmová, potvrdila, že mu byly sníženy dávky sedativ pro zahájení procesu probuzení.

Schumacher leží již měsíc v nemocnici v Grenoblu po vážné nehodě na lyžích. Poslední oficiální prohlášení přišlo začátkem ledna, kdy byl jeho stav označen za stabilizovaný. 

"Jeho rodina opět žádá o respektování soukromí a lékařského tajemství. Nepřeje si vyrušování lékařů při jejich práci, avšak zároveň by ráda vyjádřila vděčnost za projevenou účast a celosvětovou sympatii v těchto těžkých časech," uvedla Kehmová.

"Sedativa byla Michaelovi snížena pro zahájení procesu probouzení, který může trvat dlouho. Z důvodu ochrany rodiny bylo původně zúčastněnými stranami dohodnuto poskytnout tuto informaci, jakmile došlo k zahájení tohoto procesu. Prosím, berte na vědomí, že další aktualizace nebudeme poskytovat."


V Jerezu týmy ukazjí podporu Schumacherovi (foto: Daimler AG)

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu