Whiting: Nové vozy jsou trochu škaredé a trochu divné, ale zvykneme si

Whiting, Charlie

Whiting, Charlie | foto: circuitoftheamericas.com

Charlie Whiting potvrdil to, čeho se spousta fandů bála, a sice, že nové vozy nebudou z estetického pohledu díky velké změně v pravidlech zrovna krásné, zvláště v oblasti nosu.

Ve svém úsilí o zlepšení bezpečnosti FIA zmenšila výšku špičky nosu na pouhých 185 mm, vloni to bylo 365 mm. Podle Charlieho Whitinga budeme v této části vozu svědky zajímavých vývojových řešení.

Avšak sám přiznává, že některá řešení jsou 'škaredá' a 'divná': "Pochopitelně toho zatím moc nemohu říct. Ale viděl jsem hodně rozdílných řešení. Oproti předchozím řešením vypadají nové nosy zvláštně, zvláště pak špičky nosů."

"Každý tým se snaží eleminovat aerodynamické ztráty tímto řešením, a tak [týmy] přicházejí s těmito zvláštními nápady," vysvětluje Charlie pro BadgerGP. "Myslím, že uvidíme některá zajímavá řešení.


Dočkáme se 'mravenečníků'?

Lidé si o nich budou říka, že jsou škaredá a divná. Jsem si ale jistý, že si na to brzy zvyknou." Jedním z řešení, jak dostat co možná nejčistší vzduch pod špičku nosu, je použití velmi úzkého nosu. Ten dostal, pro svůj vzhled, přezdívku mravenčník.

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu