Red Bullu se dvojnásobné body nelíbí: Podhodnocuje to výkony z ostatních závodů

Horner, Christian

Horner, Christian | foto: Red Bull Racing

Šéf Red Bullu Christian Horner vyzývá k pečlivému zvážení toho, zda ponechat v platnosti pravidlo udílení dvojnásobného počtu bodů v posledním závodě sezóny.

Schválení tohoto pravidla na prosincovém zasedání Strategické skupiny F1 vyvolalo mezi fanoušky vlnu nevole. K jeho zrušení by během setkání týmů s FIA příští týden musela panovat mezi zúčastněnými jednomyslná shoda, což podle šéfa Lotusu Erica Boulliera není příliš pravděpodobné: "Bylo rozhodnuto, prošlo to" (více zde).

Horner, jehož Red Bull v minulých sezónách dominoval, před tímto pravidlem varuje: "Může to fungovat ve váš prospěch nebo proti vám. Je to správné klást tak velký váhu na jeden závod? Podhodnocuje to to, co jste dělali ve zbytku roku? Já si myslím, že zřejmě ano."

"Musíme to pečlivě zvážit. Není to naší chybou či zodpovědností, že soupeři v posledních závodech neměli převahu," uvádí v rozhovoru pro Bloomberg šéf týmu, který ovládl čtyři poslední sezóny Formule 1.

Pravidlo se moc nelíbí ani prezidentovi Ferrari Lucovi di Montezemolovi, ačkoliv jeho stáj hlasovala pro schválení: "Padlo rozhodnutí rozdat spoustu bodů v posledním závodě, já z toho však nejsem nadšený. Vypadá to příliš uměle."

horner
Šéfovi dominantní stáje posledních sezón se myšlenka udílení dvojnásobného množství bodů v posledním závodě moc nezamlouvá (foto: Infiniti Red Bull)

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu