Berger: Vettel už je lepší než Alonso, Hamilton na ně nemá

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Podle bývalého jezdce Formule 1 Gerharda Bergera je už Sebastian Vettel lepším jezdcem než Fernando Alonso.

Německého čtyřnásobného šampiona považuje za schopnějšího pilota než Španěla z Ferrari: "Před rokem jsem ještě Alonsa považoval za nejkomplexnějšího jezdce. Ale po minulém ročníku bych dal Vettela poprvé na první místo."

"Alonso prokázal, že není tak úplně perfektní, jak jsem si zprvu myslel. V náročných obdobích svůj tým dobře nevedl. Kritizoval veřejně Ferrari, což nebylo produktivní. Ukázal svou slabinu. Vettel měl také své problémy v první polovině sezóny, přesto však svou práci odvedl," vysvětluje Berger.

Svůj názor změnil i na další jezdce: "Hamilton? Pro mě stále ještě není tak komplexní, jako ti první dva. Vettel a Alonso hrají svou vlastní ligu. Hamiltonova rychlost je enormní, mimo závodění má však příliš mnoho rozptýlení."

"Hned za Vettela a Alonsa řadím Räikkönena. To, co dělá, je stále skvělé, i když s Alonsem se nyní může dostat ke svým limitům," cení si Berger finské posily, která po loňské sezóně zamířila ke Španělovi k Ferrari.

hamilton - raikkonen
Lewise Hamiltona podle Gerharda Bergera svými výkony zastínil i Kimi Räikkönen
(foto: Daimler AG)

Za zmínku podle něj stojí také Rosberg: "Nico Rosberg na mě zapůsobil. Je podceňovaný. Proti Michaelovi Schumacherovi předváděl neuvěřitelné výkony a totéž dokázal proti Hamiltonovi.

Krok po kroku si naklání tým na svou stranu. Na počátku byli všichni u vytržení z Hamiltona. Bylo to podobné, jako se Schumacherem. Nyní se stůl podruhé obrací. Nico vyhraje mistrovství světa," dodává Berger pro Auto Motor und Sport.

Diskuze:

Počet příspěvků: 171 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu