Kritický stav Schumachera se po druhé operaci mírně zlepšil

Závod šampionů

Závod šampionů | foto: www.raceofchampions.com

V nemocnici v Grenoblu byla na 11 hodinu opět svolána tisková konference, na níž lékaři informovali o stavu vážně zraněného Michaela Schumachera.

Sedminásobný šampion Formule 1 se v neděli zranil při lyžování ve francouzských Alpách (více zde). Pravou stranou hlavy, na které měl naštěstí přilbu, narazil do skály, a přivodil si vážná poranění mozku. Lékaři jej po operaci udržují v umělém spánku a při nižší tělesné teplotě (34 - 36 °C).

Protože je Schumacher kvůli snížení intrakraniálního tlaku v umělém spánku, nedá se vyhodnocovat jeho nervový stav prostřednictvím jeho reakcí. Jakmile se tlak v mozku dostane na přijatelné úrovně, lékaři zmírní sedativa, což přispěje ke zvýšení jeho tělesné teploty a zkontrolují jeho reakce a pohybové funkce.

Dobrou zprávou je, že se podle doktorů během noci, kdy provedli druhou operaci pro snížení intrakraniálního tlaku a odstranění hematomů, Schumacherův stav mírně zlepšil a je stabilizovaný. Po skenu mozku byli příjemně překvapeni.

Stále však zůstává v kritickém stavu. Lékaři se odmítají bavit o budoucnosti, blíže specifikovat následky a to, zda je definitivně mimo ohrožení života. Následující hodiny budou důležité, zbývá ujít ještě kus cesty.

tiskovka
Z úterní tiskové konference v Grenoblu (foto: Nicola Pohl/Bild)

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu