Horner: Proč by Red Bull vyhrával i po zavedení nízkých rozpočtových stropů

Horner, Christian

Horner, Christian | foto: Red Bull Racing

Šéf Red Bullu Christian Horner pro F1 Racing uvádí, že by jeho tým vyhrával šampionáty i za podstatně nižších rozpočtů. A jak chce zabránit odlivu klíčových inženýrů?

Na dotaz Karuna Chandhoka, zda by Red Bull byl vítězným týmem po zavedení rozpočtových stropů ve výši 20 milionů Euro (kolem 550 mil. Kč), což je přibližně desetina jejich současného rozpočtu, Horner neváhá.

"Věřím, že ano, protože náš úspěch není závislý na penězích, které máme. Je dán týmovou prací a vynalézavostí, který tým předvádí ve všech oblastech. Z finančního hlediska máme teprve třetí nejvyšší rozpočet v F1," uvádí šéf Red Bullu.

Týmu přesto unikají špičkoví inženýři včetně aerodynamiků Shauna Whitegeada (míří k Williamsu) Dana Fallowse a šéfa aerodynamiky Petera Prodromoua, kteří jsou na cestě k McLarenu. Jak chce zabránit jejich dalšímu odlivu z Milton Keynes?

"Pokud chtějí odejít, čemuž u žádného z nich nevěřím, máme se všemi klíčovými osobnostmi podepsány relativně dlouhodobé smlouvy. I Peter má smlouvu až do konce příštího roku, pokud se pak rozhodne odejít," říká Horner.

Šéfa Lotusu Erica Boulliera s nadsázkou zajímalo, zda je Red Bull připravený stát se zákaznickým týmem. Horner s úsměvem odpovídá: "Pokud Eric chce odkoupit jedno z našich aut, velmi rádi mu jedno prodáme. Akorát bude asi dva či tři roky staré."

horner
Christian Horner na boxové zídce (foto: Red Bull Racing)

Diskuze:

Počet příspěvků: 60 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu