Lopez: Lotus si zaslouží více respektu

Lopez, Gerard

Lopez, Gerard | foto: Pirelli

Majitel Lotusu, Gerard Lopez, tvrdí, že si jeho tým zaslouží víc respektu za výkony v letošní sezoně s ohledem na finanční situaci týmu.

Lotus letos mezi týmy zaznamenal 4. příčku, avšak až do posledního závodu v Brazílii bojoval s Ferrari a Mercedesem o pozice v TOP3. O finanční situaci týmu se hodně spekulovalo, jeho hlavní hvězda, Kimi Räikkönen, podepsala s týmem Ferrari. Stáj mistru světa z roku 2007 neplatila mzdu a ten navíc vynechal poslední dvě Grand Prix kvůli zranění zad.

Stáj neúspěšně jednala během celého podzimu s Quantum Motorsport o sponzorství, avšak nakonec musela angažovat místo Nica Hülkenberga Pastora Maldonada, který by měl zajistit přísun venezuelských peněž přes PDVSA. Podle Lopeze tým potřebuje investici, protože od sportu nedostává tolik peněz, jako jiné přední týmy.

Gerard Lopez má za to, že by se jeho stáji mělo dostat větší úcty za výsledky, které předváděla, vzhledem k finančním možnostem týmu. "Bojovali jsme o třetí místo, ale realita Formule 1 je taková, že s námi nebylo jednáno odpovídajícně po finanční stránce. Co platí pro nás, platí také pro další týmy. Běžíme závod na 100 metrů, ale přitom startujeme u značky 200 metrů.

Přijde nám neuctivé, když lidé píší o výkyvech v naší formě a nebo když ji komentují. Pokud bych měl stejné množství peněz [jako jiné top týmy], tak bych zavřel pusu a soustředil se na svoji práci. Nekomentoval bych to. Podle nás je to trošku zvláštní. 


Rozpočet Lotusu s například Red Bullem je neporovnatelný, přesto ve druhé polovině sezony Grosjean často patřil mezi nejbližší pronásledovatele Vettela, zde v Maďarsku.

Chci, aby lidé měli respekt, a uvědomili si, že tohle není utrácení firemních peněz. Porážíme lidi, kteří mají mnohem mnohem více peněz, opravdu mnohem víc. Mít trošku respektu je fair. Nejde o nás [vlastníky], ale o lidi v týmu. 

Chceme žít a uspět v F1. Ale pokud by šlo jen o přežívání, tak nevím, jestli by naše motivace byla stejná. To je jediný důvod, proč jsme otevřeni jednáním s investory. Víme, že máme pravděpodobně jeden z nejlepších týmů v F1. A víme, že máme nejlepší tým pokud mluvíme o výsledcích vzhledem k vynaloženým nákladům. A to se snažíme zachovat!

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu