Dennis: Návratu Alonsa zpět do McLarenu bych nebránil

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Předseda správní rady McLarenu Ron Dennis uvedl, že by neměl problém s přijetím Fernanda Alonsa zpět do svého týmu.

Mezi nimi to přitom v roce 2007 neklapalo, Dennis však k teoretickému návratu Španěla zpět do Wokingu pro BBC uvedl: "Je třeba uznat, že prvním cílem kteréhokoliv závodního týmu je vyhrávat závody. Vyřešíte jakékoliv překážky, které spočívají mezi týmem toužícím po vítězství a vyhrávání - ať už jde o inženýrské, fiskální či lidské problémy. Nikdy neříkejte nikdy."

Alonso má však s Ferrari uzavřenou smlouvu až do konce roku 2016: "S Ferrari mám ještě další tři roky a doufám, že jich přijde mnoho dalších, pokud bychom smlouvu mohli prodloužit. V to doufám."

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh však doufá, že se mu ho podaří přesvědčit, aby s před rokem 2015 vrátil zpět. Tehdy ve Wokingu zahájí nové partnerství s japonskou Hondou, jejíž turbomotory budou pohánět stříbrné vozy.

Whitmarsh se nedávno setkal s Alonsem v Madridu, kde s ním údajně probíral i případnou smlouvu. Po schůzce dodal, že se oba těší "z velmi dobrého vztahu," během návštěvy však podle něj šlo pouze shlédnutí výstavu, kterou organizoval pilot Ferrari.

Španěl by nechtěl přestupovat zpět k McLarenu, pokud by závodní tým vedl Dennis. V září uvedl: "Vždy jsem říkal, že tam nemám s nikým problém, šlo jen o filozofii týmu, obzvlášť o jednoho muže, který tam už není."

Dennis nyní nemá žádnou výkonnou moc v závodním F1 týmu. Snaží se však navýšit svůj majetkový podíl (v současnosti drží 25 % akcií) a dostat se opět do čela závodního týmu, což návrat Španěla frustrovaného z neuspokojivých výkonů Ferrari příliš nenahrává.

alonso
Fernando Alonso se svou přítelkyní - vrátí se zpět k McLarenu? (foto: FIA)

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu