Za Ferrari bude v Bahrajnu pneumatiky testovat De la Rosa a Bianchi

Bianchi, Jules

Bianchi, Jules | foto: Manor Racing

FIA jako novinku pro rok 2014 týmům povolila testování v Bahrajnu navíc, aby dodavatel pneumatik Pirelli mohl nasbírat více potřebných dat před nadcházející sezonou. Za Ferrari bude již příští týden testovat Pedro de la Rosa a Jules Bianchi.

Původně se testu v Bahrajnu konaného příští týden mělo zúčastnit šest týmů (Ferrari, Force India, Red Bull, Toro Rosso, McLaren a Mercedes). McLaren a Force India však nakonec nedorazí (více zde). Ferrari je prvním týmem zbývající čtveřice, který potvrzuje své plány na tyto testy.

Dnes oznámili, že na okruhu v Sákhíru za volant F138 usedne Pedro de la Rosa, vývojový pilot italského týmu a Jules Bianchi, závodník Marussie, který je však členem Jezdecké akademie Ferrari. De la Rosa bude testovat dva dny, Bianchi jeden.

Ačkoliv sběr dat i denní rozvrh bude definovat Pirelli, Ferrari chce práci De la Rosy využít ke změření efektivity probíhajících prací na jejich simulátoru.

"Co se Bianchiho týče, bude jezdit během posledního dne a bude to pro něj příležitost ukázat pokrok, který během tohoto roku v F1 udělal," uvádí Ferrari.

Alonso i Räikkönen zůstanou doma, příležitost otestovat pneumatiky za volantem F138 dostal De La Rosa a Bianchi (foto: Scuderia Ferrari)

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu