Hlavní závodní inženýři Williamsu a Sauberu - Pujolar a McCullough - opouštějí své týmy

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

Hlavní závodní inženýr Williamsu, Xevi Pujolar, jde do Toro Rosso. Také vedoucí inženýr Sauberu, Tom McCullough, opouští svůj tým.

Williams zažívá odchod velmi ceněného inženýra, Xeviho Pujolara. Pro F1news.cz prozradil, že v pátek v Grove končí a od ledna bude pracovat ve Faenze pro tým Toro Rosso. Jejich technický ředitel, James Key, se o možném příchodu Pujolara zmínil už před nějakou dobou. Jakou roli bude Xevi zastávat v Itálii, zatím není jasné.

Nebude to poprvé, co bude Pujolar pracovat pro jeden z týmů vlastněný Red Bullem. V roce 2000, tedy před jeho vstupem do F1, pracoval pro tým odborného konsultanta Red Bullu pro motoristický sport, Helmuta Marka, v F3000. Po roce 2000 přišel do F1 do týmu Jaugar, dokud v roce 2004 putoval do Williamsu. Zde působil v roli závodního inženýra jezdců Juana Pabla Montoyi, Marka Webbera, Alexe Wurze a Kazukiho Nakajimi. 

V roce 2010 působil u HRT, o rok později se vrátil do týmu Grove, tam pracoval pro Pastora Maldonada a v roce 2013 byl povýšen do role hlavního závodního inženýra. Vše nasvědčuje tomu, že jeho místo u Williamsu převezme dosavadní závodní inženýr Felipeho Massy u Ferrari, Rob Smedley.


Xevi hovoří s Kazukim Nakajimou

Také u Sauberu se chystá změna. Vedoucí inženýr traťových operací, Tom McCullough, by měl podle blogu Adama Coopera, reportéra F1, opustit švýcarský tým na konci roku. 38 letý inženýr pracoval mezi roky 2002 - 2012 pro Williams, pak přešel do Sauberu. Má se za to, že by mohl následovat Hülkenberga, se kterým se zná už z dob Williamsu a pracovali spolu také u Sauberu, do Force Indie.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu