Alonso chtěl pustit Massu před sebe

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso byl připraven uvolnit cestu a pustit před sebe Felipeho Massu, aby dojel ve své poslední GP Brazílie s Ferrari na pódiu.

Felipe Massa se posunul z devátého místa na startu až na průběžné čtvrté před tím, než dostal kontroverzní penalizaci za přejetí bílé čáry ohraničující vjezd do boxů při jeho standardním kole. Fernando Alonso dojel třetí a potvrdil, že byl připraven pustit Felipeho po čtyřech společných sezonách u týmu z Maranella před sebe v jeho posledním závodu za Ferrari.

"Pro Felipeho to byl poslední závod za Ferrari a my jsme mu chtěli pomoci jakoukoliv možnou cestou, abychom s ním mohli oslavit podiové umístění, ale dostal penalizaci průjezdu boxy, bohužel. Je mi ho líto za tento závod, ale jsem šťasný za uplynulé čtyři roky. Byl neuvěřitelným týmovým kolegou," říká Španěl. 

Felipe Massa po penalizaci skončil sedmý, ale věří si, že by na podium dnes měl. "Samozřejmě, že by mě Fernando ke konci závodu pustil, jsem si jistý, že by situace byla kompletně jiná. Ale nakonec, nechci o tom přemýšlet, chci přemýšlet o hezkém čase stráveném ve Ferrari, mých kamarádech, které jsem zde potkal a všech těch příležitostech, které jsem tu měl."

Když byl Brazilec britským Autosportem dotázán, na čem přesně se on a Fernando domluvili, tak odpověděl: "Abych byl upřímný, tak jsme neměli žádnou domluvu. Ale přišel a řekl: 'Kdykoliv budeš za mnou, tak tě pustím'."

Diskuze:

Počet příspěvků: 115 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu