Ferrari je povzbuzeno prvními výsledky ze svého nového aerodynamickéh tunelu

aerodynamika

aerodynamika | foto: Red Bull Racing

Ferrari minulý měsíc konečně otevřelo svůj zrekonstruovaný aerodynamický tunel v Maranellu. První výsledky jsou podle Pata Frye slibné.

"Už jsme v něm zpět několik týdnů. Nyní je 100% využíván, 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, což je normální. Je to poměrně dobré, ačkoliv to chce čas, abyste si uvědomili, jak je nástroj dobrý. Rozhodně jsme se v něm zlepšili. Čas ukáže, jestli jsme přesně tam, kde bychom chtěli být, ale příznaky jsou momentálně dobré," hodnotí ředitel vývoje Pat Fry.

Pro vyhodnocení efektivnosti nového tunelu provedla Scuderia několik srovnávacích měření s aerodynamickým tunelem Toyoty v Kolíně, kde dosud pracovalo: "Existují normální věci, které lze opakovat, takže toho spoustu opakujeme."

"Některé z věcí, které jsme dělali u Toyoty, děláme i tady - postupné změny, abychom se pokusili ověřit stejné trendy - a zatím to je dobré," spokojeně uvádí Fry.

Příští rok bude ve znamení nových V6 turbomotorů, aerodynamický vývoj podle něj přesto bude i nadále klíčový: "Aerodynamika stále bude velmi dominantním faktorem i příští rok. Stále bude velmi důležitá, i když se to trochu posune vůči novým motorům, protože musíte dobře začít hned zkraje."

"Potřebujete co nejlepší balík své pohonné jednotky v prvním závodě, protože v sezóně je těžké ho vylepšovat," dodává Fry pro Autosport.

maranello
Továrna Ferrari v Maranellu, aerodynamický tunel se nachází vlevo hned za vstupní bránou
(foto: Scuderia Ferrari)

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu