Häkkinen se zastává Kimiho za obranu v Indii a kritizuje Lotus

Häkkinen, Mika

Häkkinen, Mika | foto: McLaren

Dřívější dvojnásobný mistr světa, Mika Häkkinen, věří, že jakákoliv kritika toho, jak Kimi Räikkönen v Indii bránil svoji pozici v boji s Romainem Grosjeanem, demonstruje naivitu.

"Kimi myslel tak, jak myslí zkušení jezdci. Kdyby se nechal předjet Grosjeanem ve špatném místě, tak by ho mohl být schopen předjet ještě někdo další," říká Mika Häkkinen. Dle jeho názoru potřeboval jeho krajan projet zatáčku závodní stopou, aby uchránil svoje odcházející gumy a kdyby býval zpomalil více, tak by ho to mohlo stát další 3-4 sekundy. 

Je však velice dobře možné, že za tímto prohlášením stojí to, že jak Mika tak Kimi jsou Finové, protože Kimi nejel v závodní lajně, ale před zatáčkou naopak zaujal defenzivní stopu. "Všechny strany by se měly zamyslet nad tím, co bylo uděláno špatně a také nad tím, proč musel být Grosjean tak agresivní, že se dotkli gumami."

A jaký je názor Miky na podrážděnou radiovou reakci ředitele traťového provozu Lotusu, Alana Permana, směrem ke Kimimu? "Chování Permana nebylo zrovna chytré a ani korektní. Ve všech týmech, ve kterých jsem jezdil, se radiem nikdy nenadávalo. Rozumím tomu, že emoce mohou být někdy pod tlakem vyhrocené, ale nadávání a křičení situaci jen zhorší," zakončil Mika pro finský Turin Sanomat.

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu