Red Bull příští rok nemá nic jisté, věří ale, že Renault odvede dobrou práci

Webber, Mark

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Red Bull podle šéfa týmu Christiana Hornera nemusí být dominantní silou příští sezóny. Nemá žádnou záruku, že se mu opět podaří postavit nejrychlejší auto.

Brit samozřejmě doufá, že se jim to podaří, ale jak ukazuje historie, po změně pravidel často přicházejí překvapení. Sezóna 2014 proto podle něj nemusí být výjimkou.

"Někomu se to musí povést a někdo to musí zpackat. Je to jeden prvek, který zůstává pro všechny až do prvního závodu neznámý. V ničem nejsou žádné záruky," říká Horner, jehož tým má našlápnuto k zisku mistrovského titulu.

"Myslím si však, že máme dobré lidi, dobrého motorového partnera a několik silných soupeřů. Je tedy těžké něco předpovídat. My se můžeme akorát snažit odvést co nejlepší práci, a pak uvidíme, jak si budeme stát při prvním závodu proti konkurenci," pokračuje šéf Red Bullu.

"Red Bull je příští rok pracovním partnerem Renaultu, takže jsme v podstatě továrním týmem a ano, velmi úzce jsme byli zapojeni do vývoje pohonné jednotky, pokud jde o instalaci," těší se Horner z možnosti užší spolupráce s Renaultem.

"Může se stát, že něco udělají špatně, snad ale vše zvládnou dobře. V minulosti dosahovali na dráze dobrých výsledků, když docházelo ke změnám pravidel, k těm velkým změnám, takže spoléháme na umění jejich inženýrů a designérů ve Viry."

renault
Red Bull věří, že postaví opět nejrychlejší auto a Renault odvede dobrou práci
(foto: Renault Sport F1)

"Vzhledem k nedostatku ujetých kilometrů, který budou mít dodavatelé motorů, si myslím, že spolehlivost bude hrát větší roli, když toho navíc budou motory muset zvládnout více. /roveň testování je dost omezená.

Myslím, že čas na dynamometru a příprava bude pro dodavatele motorů kritická. Podle mě už většina z nich své motory momentálně na stolici provozuje. Pokud ne, už mají zpoždění," dodává Horner.

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu