Hamilton věří, že Vettel vyhraje všechny zbývající závody a vyrovná rekord v počtu vítězství

Vettel, Sebastian

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel v Japonsku vyhrál pátý závod v řadě a kráčí jasně ke svému čtvrtému titulu mistra světa. Podle Lewise Hamiltona dokáže Němec vyhrát všechny zbývající závody a vyrovná tak rekordy v počtu vítězství.

Lewis Hamilton (prý k nevelké spokojenosti jeho PR, které hned začalo hovořit o slovech, která by neměla být brána doslova) uvedl, že je ochoten si vsadit, že Sebastian Vettel vyrovná jeden z nejstarších rekordů Formule 1.

Jedná se o devět vítězství v řadě a patří Albertu Ascarimu (tehdy se psal rok 1952 a 1953). Němci by se to podařilo, pokud by vyhrál všechny čtyři zbylé závody. Pokud nebude mít problém s technikou a spolehlivostí, jen si k tomu dojede," uvedl Brit.

Sám Hamilton už si příliš velké šance na vítězství nedává. "Přestali jsme vyvíjet letošní vůz a Red Bull je hodně před námi. Nestane se to, ale máme šanci na solidní výsledky a myslím, že se můžeme dostat opět na pódium. Domnívám se, že můžeme získat druhé místo v poháru konstruktérů," prozradil Daily Telegraph.

Hamilton dodal, že nemá pochyb o tom, že Vettel vyhraje zbylé závody sezony a vyrovná tak nejen Ascariho rekord, ale také rekord Michaela Schumachera v počtu vítězství v jedné sezoně - 13.

Také šéf Red Bullu, Christian Horner popisuje Vettelovu současnou dominanci jako něco jedinečného.

"Sebastian vyhrál všechny závody od letní přestávky a to je neuvěřitelný výsledek. Nemyslím, že si někdo z nás představoval, že bude mít takový úspěch, který má. Momentálně jezdí naprosto skvěle. Stále ale zbývají čtyři závody a naším cílem je udržet si rychlost. Další dva závody - Indie a Abu Zabí - představují zcela odlišnou výzvu," nechal se slyšet Horner.

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu