Tým BMW Williams čeká náročná přeprava

Williams

Williams | foto: BMW WilliamsF1 Team

Ještě se GP Monaka ani nekoná a už se v týmu řeší možné potíže s přepravou do Německa.

Ač se to v dnešní době nezdá, přeprava stáje F1 od závodu k závodu je víc než náročný úkol, který nesnese problémy a musí být pečlivě připraven a zrealizován.

Mezi nadcházející Grand Prix Monaka a dalším závodem na německém Nürburgringu je pouze jediný týden, přičemž vozy musí být již v pátek ráno v naprostém pořádku. Tým BMW Williams nás nechal nahlédnout do zákulisí takové kritické přepravy.

Pouze podvozek FW26 bude přepraven na Nürburgring pozemní cestou v kamionu. Drtivá většina dílů monopostu bude transportována letecky do sídla stáje v Grove, aby byla každá součástka podrobena speciální a důkladné kontrole, případně nahrazena modernějším a čerstvě připraveným dílem.

Motory P84 budou mít cestu odlišnou. Také se vydají v kamionech, ale do Mnichova. Mezitím budou ze sídla BMW Motorsport vypraveny po silnici úplně nové motory směrem k Nürburgringu.

Po asfaltu se bude také přepravovat veškeré elektronické zajištění stáje, servisní vybavení a nezbytné obytné vozy. První kamion vyjede z Monaka již v neděli pozdě večer a během pondělí již v knížectví po stáje z Grove nezbude ani památky.

Vše se musí bezpodmínečně zase setkat ve středu za branami Nürburgringu...


Foto: BMW Williams

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu