Pirelli reaguje na Alonsovu kritiku

Hembery, Paul

Hembery, Paul | foto: Pirelli

Podle Hemberyho se má Alonso zeptat Vettela, jak využívat pneumatiky na maximum.

Výrobce pneumatik Pirelli odpověděl na Alonsovu kritiku po sobotní kvalifikaci. Španělský jezdec Ferrari znovu nebyl mezi nejrychlejšími, bude startovat z pátého místa. Vettel naopak kvalifikaci opět úspěšně zvládnul a zítra bude startovat z prvního místa. Bude se mu lépe kontrolovat v téhle chvíli 60bodový náskok před Alonsem, může ho dokonce zvýšit. Vettel dosáhl pole-position potřetí v řadě.

Po kvalifikaci vyslovil Alonso kritiku na adresu Pirelli v oficiálním vyhlášení Ferrari i v interview se zástupci tisku. Poznamenal, že kvalita pneumatik je na hranici a jestli na ně jezdci víc přitlačí, zničí je. Podle něj nevydrží víc než pět kilometrů. Alonso přiznal, že problémy s pneumatikami jsou jen částí důvodu, proč jsou vozy Ferrari pomalejší, ale Paul Hembery z Pirelli brání italské výrobky vyhlášením, že na něj vyhlášení dvojnásobného mistra světa neudělaly dojem.

„Alonso je jeden z nejlepších jezdců Formule 1, proto je pro mě zklamáním slyšet z jeho úst taková vyhlášení. Jsou pod úrovní, kterou byste očekávali od takového mistra. Můžu mu jenom navrhnout, ať se jde zeptat téměř už čtyřnásobného mistra světa, jak dostat z pneumatik maximum,“ vyhlásil Hembery.

Diskuze:

Počet příspěvků: 40 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu