Ferrari s Hülkenbergem stále počítá: "V budoucnu má velkou šanci"

Hülkenberg, Nico

Hülkenberg, Nico | foto: Sauber Motorsport AG

Šéf Ferrari Stefano Domenicali přiznal, že velmi dlouho a vážně uvažovali o Nicovi Hülkenbergovi jako náhradě za Felipeho Massu. Nakonec si ale kvůli zkušenostem vybrali Kimiho Räikkönena. Služby talentovaného Němce by však rádi využili v budoucnu.

Kimi Räikkönen se v příští sezoně postaví na start jako týmový kolega Fernanda Alonsa ve Ferrari, které musel v roce 2009 opustit právě kvůli Španělovi. Pro Ferrari však rozhodně nebyl jednoznačnou volbou. Není tajemstvím, že v Maranellu vážně uvažovali o Nicovi Hülkenbergovi.

V příštím roce nás čeká přechod na nové turbo motory a další změny. Podle šéfa Ferrari Stefana Domenicali i vzhledem k tomu hráli v rozhodování o jezdeckém složení roli zkušenosti pilotů. Hülkenberg má na svém kontě zatím jedno vítězství v kvalifikaci, jedno nejrychlejší kolo a celkem 104 mistrovských bodů, zatímco Räikkönen je mistrem světa.

Přestože podle Domenicaliho tedy raději vsadili na jistotu, Hülkenberg je pro Ferrari stále v jejich hledáčku. "Uvažovali jsme hodně dlouho a vážně o jeho připojení se k týmu. Ale protože je Kimi Räikkönen zkušenější, vybrali jsme si ho. Nico však má v budoucnu stále velkou šanci," uvedl Domenicali pro Sport Bild.

Také podle Hülkenberga jeho vztah s Maranellem zůstává stále silný. "Náš vztah je stejně pozitivní a dobrý jako tomu bylo dřív. Byla šance, ale nemá smysl o tom nyní moc přemýšlet," okomentoval situaci šestadvacetiletý Němec, který je stále jedním z hlavních kandidátů na sedačku v Lotusu pro nadcházející sezonu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu