Sainz junior s Toro Rosso o závodění v F1 nejedná

Toro Rosso

Toro Rosso | foto: Scuderia Toro Rosso

Carlos Sainz mladší přiznal, že nepatří mezi vážné kandidáty na uvolněné místo po Danielovi Ricciardovi u Toro Rosso příští rok.

Felipe Nasr je nyní mimo hru, proto Sainze někteří považovali za favorita na závodní sedačku u sesterské stáje Red Bullu vzhledem k tomu, jak se Antonio Felix da Costa letos trápí ve Světové sérii Renault.

Šéf Toro Rosso Franz Tost ale tento týden uvedl, že přechod z GP3 rovnou do Formule 1 by byl "příliš velkým skokem" pro devatenáctiletého Sainze, jehož považuje za příliš mladého.

"Zůstávám nohama na zemi. není tajemstvím, že F1 je mým velkým cílem. Krok po kroku se k němu přibližuji. Momentálně ale přemýšlím o mém posledním závodu v GP3, a pak o třech závodech ve Formuli Renault 3.5 a v Macau" uvádí mladý Sainz, který těží také ze slavného jména svého otce, který patří mezi legendy světové rallye.

Přiznává, že nedávno hovořil s vlivným odborným poradcem Red Bullu Helmutem Markem. "Šlo však pouze o mé úkoly ve Formuli Renault a o Macau. O F1 nebyla vůbec řeč," dodává pro SpeedWeek. S rakouskou mistrovskou stájí přitom letos v červenci testoval v Silverstone.

sainz
Carlos Sainz junior při testech s Red Bullem v Silverstone (foto: Red Bull Racing)

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu