Whiting zkontroloval mexický okruh před návratem do kalendáře 2014

Whiting, Charlie

Whiting, Charlie | foto: circuitoftheamericas.com

Bezpečnostní delegát Mezinárodní automobilové federace (FIA) Charlie Whiting ve středu navštívil Mexiko, aby provedl inspekci okruhu Autodromo Hermanos Rodriguez před jeho návratem do kalendáře závodů příští rok.

Seriál Formule 1 by se měl příští rok vrátit do Mexika, první návrh kalendáře zatím čítá 21 závodů. Poprvé se se poblíž hlavního města Mexico City jela velká cena v roce 1962, naposledy 1992, kdy ji vyhrál Nigel Mansell s Williamsem před svým týmovým kolegou Riccardem Patresem.

Whiting zavítal na okruh společně s Federicem Alamánem, ředitelem pořádající společnosti OCESA, s Tavo Hellmundem, viceprezidentem FIA Jorge Abedem a Johannese Hogrebem z návrhářské společnosti Hermana Tilkeho.

Ten bude mít znovu na starosti renovaci okruhu, stejně jako to dělal již mnohokrát v minulosti. Má zajistit, aby splňoval nejnovější standardy FIA prvního stupně pro pořádání závodů F1. Mexická trať skýtá několik zajímavých výzev - kromě nadmořské výšky 2 285 m n. m. mezi ně patří i poslední rychlá 180° zatáčka Peraltada, která vrací vozy na cílovou rovinku.

mexiko
Mapa mexického okruhu (zdroj: Wikipedie)

Na místě bude třeba provést několik změn včetně úpravy zatáček a vylepšení budov v zázemí - až pak bude moci Whiting podepsat jeho možné zařazení do kalendáře pro příští rok. Velká cena Mexika je prozatím plánována na 9. listopadu 2014.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu