Button: Hamilton je nejrychlejší, ale za 3 roky jsem získal více bodů. Moc jsme spolu nemluvili

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button upřímně hovoří o vztahu ke svým týmovým kolegům včetně bývalého Lewise Hamiltona, kterého považuje za momentálně nejrychlejšího ze všech jezdců.

Málokdo při dotazu na ty absolutně nejrychlejší jezdce F1 zmíní Buttona - většinou lidé zmíní Fernanda Alonsa, Kimiho Räikkönen či jeho bývalého týmového kolegu Lewise Hamiltona, který před sezónou přestoupil k Mercedesu.

Co na to Jenson říká? "No, nejrychlejším mužem v poli je zřejmě Lewis, ale já jsem během tří let, kdy jsme byli týmovými kolegy, získal více bodů, takže očividně musím něco dělat dobře. Neanalyzuji to, k závodění zkrátka přistupuji tak, jak cítím, že je to správné."

PR oddělení McLarenu jej s Hamiltonem často vykreslovalo jako velmi blízké kamarády. Button však přiznává, že k sobě zas tak blízko neměli: "S Lewisem jsme toho moc nenamluvili. Hovořili jsme spolu pouze tehdy, když jsme vystoupili z auta a vyjadřovali se k tomu, zda bylo dobré či nikoliv. O věcech jsme skutečně spolu nediskutovali - takhle blízcí jsme si nebyli."

Proti Lewisovi nic neměl, s týmovými kolegy se Jenson obecně nesnaží navázat příliš blízké přátelství. Proč? "Vždy to pro mě bylo těžké mít k týmovému kolegovi blízko. Chcete ho porážet. "Samozřejmě se můžete přetvařovat, být k nim po celou dobu milý a pak jim to na dráze nandat, ale tohle není můj styl."

Podobný vztah má nyní i se Sergiem Pérezem. "S Checem projdeme data, ale to je vše. Nejsme si blízcí. Žádný z pilotu mi ve skutečnosti není blízký," otevřeně dodává Button, který by chtěl prodloužit svou smlouvu s McLarenem.

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu