Schumacher: Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly

Mercedes

Mercedes | foto: Daimler AG

Michael Schumacher se o své rekordy neobává, právě naopak. Prozradil, že by byl více než šťastný, kdyby jej v historických tabulkách překonal jeho krajan Sebastian Vettel.

Michael Schumacher má na svém kontě sedm titulů mistrů světa, Vettel má v letošním roce možnost zvítězit v šampionátu po čtvrté v řadě. Ve svých šestadvaceti letech má před sebou ještě spoustu roků, kdy může rekordy Schumachera překonat.

"Dokázal by to můj kamarád, zůstalo by to v rodině. Vždycky jsem se domníval, že rekordy jsou od toho, aby se překonávaly," zhodnotil s nadhledem situaci čtyřiačtyřicetiletý Němec pro BBC.

Dodal, že nikdy neměl v hlavě statistiky a byl to pro něj jen milý dodatek, nikoliv důvod, proč závodil. "Není důvod, proč by se čísla, která jsem stanovil, nemohla změnit. To prostředí se mění. My měli 16 závodů, nyní jich je 20. Je tudíž jednodušší vyhrát více závodů během sezony. Do F1 lidé přicházejí hodně mladí, takže tam mohou být déle," uvedl.

Podle něj z těchto důvodů nelze jednotlivé éry porovnávat. "Je to stejné jako se mnou a Fangiem. Nemůžete porovnávat jeho pět a mých sedm titulů. Vždy jsem tvrdil, že to, co dokázal on, je unikátní, speciální, protože když se podíváte na ta auta... Mám pro jezdce, kteří tehdy závodili ohromný respekt," upozornil.

Srovnávat nesrovnatelné. Juan Manuel Fangio v Maserati (foto: www.f1-facts.com)

"Cítím se tak trošku vinen, že jsem ty rekordy překonal, protože si nemyslím, že jsem je překonal. Jen jsem stanovil svou vlastní hranici stejně, jako oni stanovili svoji," prozradil.

Dodal také, že kolotoč Formule 1 mu nechybí a svého rozhodnutí ukončit kariéru nelituje, protože by již neměl dostatek energie pokračovat.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu