Brawn: Do Ferrari už se nevrátím

Brawn, Ross

Brawn, Ross | foto: Mercedes AMG F1 Team

Šéf týmu Mercedes, Ross Brawn, odmítá, že by jednal s Ferrari o možném návratu poté, co opustí svoji pozici u Mercedesu.

Mělo se za to, že s příchodem Paddyho Lowea z McLarenu do pozice výkonného technického ředitele u Mercedesu skončí dny Rosse Brawna u Mercedesu. Avšak, jak se zdá, německá stáj se rozhodla vsadit na spolupráci těchto dvou mužů. Alespoň zatím... 

Pokud by se stalo, že Lowe Brawna nahradí, spekulovalo se o možném návratu Brawna do Ferrari, kde působil v letech 1997 až 2006. Během tohoto období oslavil se stájí z Maranella pět konstruktérských titulů. 58letý Ross však tuto možnost vylučuje.

"Zaprvé, nikdy jsem nemluvil s nikým o možnosti návratu do Ferrari. V Maranellu jsem zažil neskutečné momenty a Itálii opravdu miluji - příští týden se chystám do Forte dei Marmi [Itálie]. Ale v Mercedesu jsem šťastný. Musím říct, že jsme odvedli dobrou práci.

Příchod Paddyho Lowea situaci nijak nemění. V týmu zastávám odlišnou roli od té jeho. Jedním z tajemství úspěchu v motorsportu je stabilita. My v Mercedesu jsme opět konkurenceschopní díky práci, která započala před 18 měsíci."


Ve Ferrari by Rosse jistě rádi uvítali zpět...

Podle Brawna také není pravda to, co tvrdí Luca di Montezemolo. Ten se opřel do Mercedesu tím, když řekl, že vyhrávají jen díky "tajnému" testu v Barceloně zkraje evropské části sezony. "Vše, co k tomu řeknu, je, že v Maďarsku jsme vyhráli s pneumatikami, které jsme v minulosti nikdy netestovali. Nemohli jsme totiž testovat ve Velké Británii. Vím však, jak je Luca zapálený pro Ferrari, a tak jeho komentáře chápu."

Diskuze:

Počet příspěvků: 40 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu