Alonso míří za rudou tisícovkou

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso může po letní přestávce dosáhnout dalšího milníku ve své kariéře u Ferrari.

Formule 1 si momentálně užívá zasloužené letní přestávky, statistikové v Maranellu však nespí. Scuderia dnes upozorňuje na to, že se jejich jezdec Fernando Alonso mílovými kroky blíží k tisícovce bodů získaných za volantem Ferrari.

Tento bodový příděl začal narůstat od Velké ceny Bahrajnu 2010, kterou Fernando poprvé v rudých barvách hned vyhrál, a po 68 velkých cenách se stále zvětšuje. Po posledním závodě na Hungaroringu má Alonso na svém kontě 920 bodů a je velmi pravděpodobné, že letos překročí tisícovku.

Statistika od Bahrajnu 2010 po Maďarsko 2013

"Blízkost hranice 1000 bodů v 'rudém' je důkazem toho, že Alonso a Scuderia si společně užívají velmi konkurenceschopného období. Za ty tři a půl roku Fernando vždy bojoval o nejvyšší příčky, jak je patrné ze statistik - není to náhoda, že Alonsa v počtu získaných bodů a pódiových umístění předčí pouze Sebastian Vettel," uvádí Ferrari na svém webu.

"Španěl sdílí druhé místo s Lewisem Hamiltonem, ale v celkovém počtu pódií je velmi blízko za zmíněným Vettelem. Alonso byl mezi nejlepšími třemi v cíli až 38krát, o šest [pódií] méně než Němec, ale o 11 více než Mark Webber a o 12 více než Lewis Hamilton," stojí ve zprávě Scuderie.

alonso
Alonso se letos může získat svůj 1000. bod s Ferrari, pokud jich ve zbývajících
devíti závodech nasbírá osmdesát (foto: Scuderia Ferrari)

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu