Bianchi nevylučuje případný přestup do Ferrari

Bianchi, Jules

Bianchi, Jules | foto: Manor Racing

Jestli ho o to tým z Maranella požádá, neřekne ne.

Jules Bianchi připustil, že by mohl být povolán do týmu Ferrari, aby v příští sezoně nahradil Brazilce Felipeho Massu. Prezident Ferrari Luca di Montezemolo vyhlásil, že budoucnost Felipeho je nejistá a Luca Baldisseri, šéf programu Ferrari pro mladé jezdce, naznačil, že by Bianchi v roce 2014 mohl změnit tým.

Francouzský jezdec v současnosti závodí v týmu Marussia a na otázku, co bude s ním v roce 2014, odpověděl: „Ještě je brzo mluvit o budoucím roku. Možnosti zhodnotím až po letošní sezoně.“ Bianchiho manažerem je Nicolas Todt, který pečuje také o kariéru Felipeho Massu.

„Nezapomínám, že právě v týmu Marussia jsem mohl zažít debut ve Formuli 1. Jestli tam zůstanu i v příští sezoně, bude to pro mě dobré.  S první polovinou letošní sezony v Marussii jsem spokojený, zejména s několika úvodními závody. Pak se věci trochu zkomplikovaly. Nejdůležitější věcí ovšem je, že jsem za pár posledních měsíců nasbíral hodně zkušeností.“

Zda považuje Ferrari Bianchiho za dost zkušeného jezdce, aby možná nahradil Massu, nebo je bezpečnější volbou například Nico Hülkenberg, nebo zda Felipe zůstane, je zatím otázkou. „Nevím, jaké jsou plány Ferrari,“ zhodnotil Bianchi.

Jestli se Ferrari na mně obrátí, bude to jejich nápad a já jsem připraven jít do Maranella. Uvidíme, možná to budu vědět v zimě. Jasně, že neřeknu ne! V opačném případě strávím další rok v Marussii, nebo půjdu do jiného týmu nasbírat další zkušenosti. To by byla také dobrá alternativa.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu