Hamilton by chtěl závodit na Severní smyčce Nürburgringu

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

Lewis miluje Velkou cenu Monaka: "Zajet co nejrychlejší čas na zdejším okruhu je vlastně opravdivým šílenstvím."

Jezdec týmu Mercedes Lewis Hamilton vyhrál Velkou cenu Maďarska už čtyřikrát. Letos na Hungaroringu získal své první vítězství v novém týmu. Bez ohledu na to úzká trať plná zatáček při Budapešti nepatří mezi jeho nejoblíbenější.

„Mám rád každý okruh, protože miluji motoristický sport. Pro mě je však mimořádnou Velká cena Monaka. Hlavním důvodem je, že v knížectví žiju. Ale líbí se mi skutečnost, že je to městský okruh, který přechází i přes přístav a není tam prostor pro chyby. Nevadí mi ani, že v Monaku v podstatě nemůžete předjet soupeře a získat zpět ztracenou pozici je nesmírně obtížné.

Také tam existuje velká pravděpodobnost, že při pokusu o předjetí skončíte manévr havárií. Monackým pravidlem je, že k vítězství Vám může pomoct první místo na startu. Zajet co nejrychlejší čas na zdejším okruhu je vlastně opravdivým šílenstvím.

Kromě Monaka se mi líbí okruhy, na kterých můžete předjet své soupeře, například Spa. Ale jestli bych měl po zbytek svého života závodit jenom na jednom okruhu, asi bych si vybral Severní smyčku na Nürburgringu.“

nordschleife
Lewis Hamilton by si rád zazávodil na Nordschleife (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu