Ferrari nebude s výběrem druhého jezdce spěchat, stojí pevně za Massou

Massa, Felipe

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Prezident Ferrari, Luca di Montezemolo, se také vyjádřil k tématu setrvání Felipeho Massy v italském týmu nebo naopak jeho nahrazení. Před nedávnem šéf závodního týmu, Stefano Domenicalli, prohlásil, že celý tým stojí pevně za Felipem. Teď prezident značky jeho slova potvrdil.

Budoucnost Felipeho Massy po skončení této sezony však zůstává nejasná. Během posledních čtyř závodů navíc zažil Brazilec s vozem Ferrari na závodních tratích několik incidentů, což mu na jeho vyjednávací pozici určitě nepřidá. 

Zajímavá je i statistika získaných bodů z posledních 4 Velkých cen. Zatímco Felipe si po mdlých výkonech (v Silverstone však za chabý bodový příděl nemohl) připsal na svoje konto pouze 12 bodů, jeho stájový kolega, Fernando Alonso, jich za stejnou dobu nasbíral 51.

„Felipe může zcela jistě počítat s naší podporou a důvěrou v jeho osobu. Doufám, že již brzy získá výsledek, který by plně ukazoval talent, který v sobě má. V posledních dvou Grand Prix zažil skvělé starty, nicméně vždy konečný výsledek nebyl takový, jaký bychom chtěli.“ nechal se ve středu slyšet Di Montezemolo. 


Chyby jako ta z Německa Massu sráží

Když došla řeč na příští sezonu, Ital připustil, že s rozhodnutím o tom, kdo pojede po boku Alonsa, nebude spěchat: „Budoucnost? O našem jezdeckém složení pro příští rok promluvíme později v tomto roce.“ Pro osvěžení paměti, vloni Ferrari prodloužilo Massovi kontrakt o rok a oznámení jsme se nedočkali dříve než v říjnu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu