Mercedes se podle soupeřů zlepšil díky nelegálním testu

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Mercedes podle svých soupeřů učinil pokrok díky svému nelegálnímu soukromému testu s Pirelli v Barceloně po Velké ceně Španělska.

Německý tým od té doby vyhrál dva z tří závodů a posunul se na druhou příčku v šampionátu konstruktérů. Red Bull jej nyní považuje za vážného soupeře v boji o mistrovský titul.

"Jsou schopným týmem s rychlým autem a s dobrými piloty. Určitě od nynějška patří mezi uchazeče o titul, stejně jako Ferrari a Lotus... V tomto šampionátu ještě zbývá ujít velký kus cesty," říká o Mercedesu šéf Red Bullu Christian Horner.

Co říká na obrat ve formě německé stáje po "tajném" testu? "Posouzení je na vás. Kolik toho vyhráli před tím?" ptá se Horner, který lepší výsledky při současné vyrovnanosti pole připisuje získání nefér výhody plynoucí ze soukromého testu s Pirelli za zavřenými dveřmi.

Podobný názor mají u Lotusu, který se propadl na čtvrtou příčku za Ferrari. "Dvě vítězství ze tří závodů poté, co testovali, závěr je tedy jasný. Jde jen o fakta. Dva vyhrané závody ze tří," kroutí hlavou šéf týmu Eric Boullier.

rosberg
Nico Rosberg v Silverstone zvítězil letos podruhé (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Na otázku, zda nemůže jít o shodu okolností, říká: "Nemyslím si. Kdyby závodění v F1 bylo o náhodě, pak bych to věděl."

Rostoucí hrozbu ze strany Mercedesu po jeho kontroverzním testu si uvědomují také u Ferrari. "Viděli jsme, že silný není pouze Red Bull, ale velmi, velmi silný je i Mercedes. Vyřešili své potíže s degradací. Nyní musíme zlepšit své auto, pokud chceme vyhrát šampionát - to je jediná věc, kterou musíme udělat," dodává šéf Ferrari Stefano Domenicali.

Diskuze:

Počet příspěvků: 46 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu