Button: Nevím, zda letos dokážeme vyhrát závod

Button, Jenson

Button, Jenson | foto: McLaren

Jenson Button přiznal, že nikdo nedokáže říci, jestli v letošní sezoně McLaren vyhraje závod.

McLaren je osminásobný mistr světa v poháru konstruktérů. Naposledy se však z tohoto titulu radoval v roce 1998, ještě v dobách Davida Coultharda a Miki Häkkinena. V poháru jezdců jsou na tom lépe, získali jich 12 a jejich poslední se datuje do roku 2008, kdy vyhrál Lewis Hamilton. Na rozšíření sbírky letos však už tým z Wokingu nepomýšlí.

S vozem MP4-24 se McLaren trápí již od počátku sezony. V Kanadě nedokázali získat ani bod, přestože Jenson Button i Sergio Pérez dokončili závod, což se stalo poprvé po 64 závodech. I přes toto další zklamání šéf týmu, Martin Whitmarsh, věří, že McLaren ještě neřekl poslední slovo a dokáže v pozdějších závodech sezony vyhrát. 

Jenson Button už si tím však tak jistý není. "Nikdo nedokáže říci, jestli to dokážeme. Nemá smysl po mě chtít, abych na to odpověděl. Nevím, jestli letos v některém závodě zvítězíme," řekl britskému deníku Guardian. Pokud by se jim to nepodařilo, stalo by se tak poprvé od roku 2006, kdy Kimimu Räikkönenovi nepomohly ani nejrychlejší kola závodu či pole position.

JB v barvách McLarenu vyhrál osm závodů (foto: McLaren Mercedes)

Button však McLarenu stále věří. "Jsem ve skvělém týmu, pravděpodobně v tom nejlepším, který si s takovou situací dokáže poradit. Podaří se to, chce to jen čas. Máme hodně talentovaných lidí, kteří najdou odpovědi a najdou cestu zpět na špici. A když se to stane, bude to hodně sladké," uvedl mistr světa z roku 2009 pro Sky Sports.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu