Kam míří Allison? Jedná s Ferrari, smlouvu však zatím podepsanou nemá

Renault

Renault | foto: Renault Sport F1

Lotus včera potvrdil překvapivý odchod svého talentovaného technického ředitele Jamese Allisona. Kam zamíří zkušený inženýr, který Lotus vytáhl na špici?

Podle Autosportu jedná s Ferrari, kde v minulosti strávil pět let (od roku 2000). V týmu, který se snaží posílit svou organizační strukturu, by pracoval po boku současného technického ředitele Pata Frye.

Smlouva však ještě není dotažena do konce. Znamená to, že přestup do Maranella nemusí vyjít, pokud se obě strany nedohodnou na konečných podmínkách. Kvůli tomu Ferrari zastírá zprávy o jeho příchodu.

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo včera v Maranellu prohlásil: "Nevím, že by to byla pravda. Musím to popřít." Později však dodal: "Budeme komunikovat, když k tomu budeme mít nějakou zprávu, ale ne tehdy, když se o tom šíří zvěsti."

Allison je považován za velmi schopného a v minulosti se jej pokoušelo získat několik týmů včetně McLarenu, Mercedesu či Williamsu. Ani přestup k Red Bull, který je soustředěný kolem Adriana Neweyho, není moc pravděpodobný.

Lotus včera potvrdil jeho odchod s tím, že jeho práci s okamžitou platností přebírá Nick Chester (více zde).

allison
James Allison (vpravo) s šéfem týmu Ericem Boullierem (uprostřed)
při slavnostním odhalení loňského Lotusu E20 (foto: Lotus F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu