Pirelli veze do Barcelony upravenou tvrdou směs a sadu prototypů navíc

Pirelli

Pirelli | foto: Pirelli

Pirelli míří do Barcelony s upravenou tvrdou směsí pneumatik, v tréninku navíc týmům poskytne jednu sadu experimentálních pneumatik navíc, aby vozy zbytečně nepostávaly v garážích.

Během víkendu ve Španělsku se bude jezdit na středně-tvrdé a upravené tvrdé směsi pneumatik Pirelli. Ta je podobné loňské specifikaci: funguje v širším provozním rámci, na druhou stranu se tím sníží její špičková výkonnost.

Během tréninků týmy kvůli nižší výdrži letošních směsí více postávali v garážích, čemuž chce italský dodavatel zabránit. Do Barcelony přiveze pro každého pilota jednu sadu tvrdých pneumatik navíc. Nebude se však jednat o tu, na které se závodí, nýbrž o prototypy, u nichž je větší důraz kladen na trvanlivost.

Jak je v tréninku rozeznáme od běžné tvrdé směsi, která je letos značena oranžovou barvou? Jednoduše: Pirelli jí barevně odlišovat nijak nebude, její bočnice budou tedy celé černé.

Sportovní ředitel Paul Hembery dnes v oficiálním prohlášení uvádí: "V Barceloně představujeme upravenou verzi naší tvrdé pneumatiky, která charakteristikou více odpovídá té loňské. Tato nová pneumatika nám poskytuje širší pracovní teplotní rámec, byť toho z hlediska čisté výkonnosti nabídne o trochu méně."

"Měla by však týmům umožnit, aby přemýšleli o ještě větší škále závodních strategií, než při předchozí kombinací směsí, které se letos měnit nebudou. To je rozhodnutí, k němuž jsme dospěli na základě analýzy dat z prvních čtyř závodů s cílem zlepšit podívanou ve Formuli 1," upozorňuje Hembery na to, že letos již žádné další úpravy činit nehodlají.

pirelli
Pireli od Barcelony mění vlastnosti tvrdých pneumatik, v trénincích se bude snažit týmy povzbudit týmy k větší aktivitě pomocí další sady pneumatik (foto: Red Bull Racing)

Pirelli očekává, že středně-tvrdá směs bude v Barceloně podstatně rychlejší, proto ji týmy budou volit pro kvalifikaci, zatímco tu tvrdou si nechají pro závod.

K novému opatření v podobě experimentální pneumatiky navíc Hembery říká: "Jak nám pravidla umožňují, dodáme sadu prototypů tvrdé směs pro volný trénink navíc, což snad zajistí, že po dobu tréninků budou jezdit všechna auta. Chceme tím všechny týmy povzbudit k tomu, aby hned od začátku jezdily co nejvíce, obzvlášť s nováčky, a fanouškům poskytli podívanou, kterou si zaslouží."

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu