McLaren popírá zprávy o ztrátě hlasovacích práv Denise a pokusu o vytlačení Whitmarshe

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Ron Dennis odmítl zprávy, podle kterých mělo dojít k pokusu o jeho vytlačení a ponížení jeho pozice v rámci McLaren Automotive. S touto zprávou přišel německý Auto Motor und Sport.

Ve zprávě také stálo, že se Ron Dennis pokusil zbavit Martina Whitmarshe jako šéfa týmu F1 za účelem opětovného převzetí této pozice svou osobou. Připomeňme, že Ron byl šéfem McLarenu F1 do roku 2009. 65letý Angličan samozřejmě zvěsti o pokusu o vytlačení Whitmarshe z jeho momentální pozice odmítá. 

Dle Němců měli dva akcionáři McLarenu, Mumtalakat Holdings (držící 50% akcií) a Mansour Ojjeh (držící 25% akcií), plánovat vytlačení a ponížení pozice Rona Dennise v celém McLaren Automotive. Ron drží zbývajících 25% akcií společnosti. Výsledkem mělo být ponížení jeho pozice z výkonného ředitele na nevýkonného ředitele kvůli finančním ztrátam v McLaren Automotive. 

V prohlášení McLaren tvrdí, že ke změně pozice došlo v lednu a byla spojena s kontraktem Dennise, který byl sjednán v roce 2010. V prohlášení dále stojí, že hlasovací práva Rona zůstala nedotčena. 


Ron Dennis vloni v Itálii v garáži McLarenu (foto: McLaren Mercedes)

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu