Red Bull: O titul bojují 4 týmy

Horner, Christian

Horner, Christian | foto: Infiniti

I přes dominantní vítězství Sebastiana Vettela v Bahrajnu a vedení v obou šampionátech se Red Bull nepovažuje za největšího favorita.

Sebastian Vettel je jediný pilot, který dokázal v této sezóně zvítězit víckrát, než jednou. V čele klasifikace jezdců vede před druhým Kimim Räikkönenem o 10 bodů. Vůz RB9 je považován za momentálně nejlepší ve startovním poli. Tým Red Bull však poukazuje také na sílu svých největších soupeřů.

"Ferrari je silné, Lotus má dobré auto a Mercedes je v rychlosti na jedno kolo velmi silný. Ostatní jsou již o krok pozadu," řekl šéf týmu Christian Horner. "Je to velmi těsná bitva a jsem si jistý, že se přesune i na okruhy v Evropě," dodal.

V současné Formuli 1 totiž nejde jen o čistou rychlost, ale především také o práci s pneumatikami. Právě u pneumatik vidí týmy klíč k úspěchu. Red Bull v této oblasti cítí rezervy a v některých závodech měl s pneumatikami také problémy.


Sebastian Vettel získal v Bahrajnu své druhé vítězství v řadě

Horner také velmi ocenil výkon Sebastiana Vettela v Bahrajnu a jeho práci s pneumatikami: "Seb odvedl fenomenální práci s tím, jak se dokázal o své pneumatiky starat. Měl vše pod kontrolou od chvíle, kdy se dostal do čela až do cíle."

"V žádné fázi závodu se nemusel o nic strachovat. Bylo to celkem dominantní vítězství," uzavřel šéf týmu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu