Co pomohlo Grosjeanovi k lepšímu výkonu? Nové šasi nikoliv

lotus e21

lotus e21 | foto: Lotus F1 Team

Romain Grosjean hovoří o svých problémech z úvodu sezóny. Příčina podle něj nespočívala v psychice či v nějaké vadě v šasi E21, s nímž začínal.

Grosjean včera s Lotusem odjel výborný závod, v němž dojel na stupních vítězů za svým týmovým kolegou Kimim Räikkönenem a Sebastianem Vettelem. V úvodu sezóny se trápil, proto mu tým v Bahrajnu poskytl nové šasi. Pomohlo mu?

"Ne. Mělo to jiné příčiny," přiznává Francouz. "Loni jsme se trochu ztratili. Trápili jsme se uprostřed sezóny - v Hockenheimu, v Budapešti a ve Spa, pak jsme se dostali zpět.

"Ve vozech je tolik technologie a je pravdou, že se s pneumatikami Pirelli nejezdí jednoduše. Pokaždé, když máme někde drobný problém, tak se situace zhoršuje, když se vám ale podaří vše dát správně dohromady, pak je to OK," pokračuje Grosjean.

Co tedy bylo příčinou jeho slabších letošních výkonů? "Bylo to něco, co souviselo s citem pro auto. Když si nejste jisti vozem, nejedná se o sebedůvěru, ale o důvěru v auto. S tím pak nemůžete nic dělat," vysvětluje.

grosjean
Romain Grosjean v neděli v Bahrajnu zaznamenal svůj nejlepší letošní výsledek
(foto: Lotus F1 Team)

Bývalý mistr světa Alain Prost o něm nedávno prohlásil, že jeho problém spočívá v nedostatečném sebevědomí. Grosjean s tím však nesouhlasí: "Myslím, že když se dokážete dostat zpět z velmi obtížné situace, tak tento fakt dokazuje, že se mýlil.

Letos jsem ho neviděl, mám vůči němu hluboký respekt vzhledem k tomu, co dokázal, ale podle mě to je jednoduché hovořit, když zde nejste," dodává pilot Lotusu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu