Hamilton o víkendu v Bahrajnu a pneumatikách: Naučil jsem se několik nových technik

Mercedes F1 W04

Mercedes F1 W04 | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton očekává, že jeho Mercedes bude o tomto víkendu v Bahrajnu opět rychlý na jedno kolo. Obává se však, že se v horkém závodě budou znovu trápit s pneumatikami.

"Auto je stále stejné jako minulý týden, takže by mělo být konkurenceschopné. Ale pneumatiky dělají velký rozdíl, takže mohou sehrát svou roli," upozorňuje britský pilot, který po loňské sezóně přestoupil z McLarenu.

Obává se, že v závodě by se mohli trápit ještě více než minulý týden: "Myslím, že to tady bude určitě podstatné, ještě výraznější - pokles závodní rychlosti a degradace je zde vždy horší než v Číně.

Je to jiné, místo předních pneumatik tady jde o zadní. Očekávám, že to pro nás bude velmi těžký víkend. Tým se minulý rok hodně trápil. Udělali jsme obrovský pokrok v tom, jak pečujeme o naše pneumatiky, takže to snad o tomto víkendu bude mnohem lepší, než bychom si představovali," pokračuje Hamilton.

Zatímco někteří piloti letošní pneumatiky tvrdě zkritizovali, Hamilton si práci a snahu z nich dostat co nejvíce užívá: "Není to tak lehké, můžete používat velmi odlišné techniky, a jak už jsem říkal, je toho tolik k učení."

"Stále se učím: za posledních pár měsíců jsem se naučil několik nových technik, které mi hodně pomáhají. Ale je toho ještě více, co se musím naučit, více věcí, ve kterých se musím zlepšit. Je to však opravdu dobrou výzvou, i když si to snad někteří lidé moc neužívají."

hamilton
Lewis Hamilton si užívá náročnou výzvu, kterou představují nové pneumatiky Pirelli
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

"Přijde mi to fakt těžké. Vyjedu po zastávce na dráhu a chci na to tvrdě tlačit a zkouším získat, ale ve skutečnosti je lepší jezdit v těch několika prvních kolech pomaleji, lidé si toho začínají všímat. To je to, co dělají Kimi, Fernando a Sebastian - jejich rychlost je při dlouhých jízdách opravdu dobrá," dodává Hamilton.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu