Räikkönen: Pneumatiky se moc nezměnily, fakt nechápu, proč si lidé stěžují

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Kimi Räikkönen krčí rameny nad kritikou pneumatik Pirelli. Podle něj se od loňska moc nezměnily a stížnosti nechápe.

Pneumatiky Pirelli jsou opět v centru pozornosti a mnozí nešetří kritikou (více si můžete přečíst zde). Kimi Räikkönen však nechápe, proč si lidé stěžují.

"Myslím, že na těchto pneumatikách na to můžete tlačit, ale nikdy to není perfektní. Ne vždy na to můžete 100% šlápnout. Myslím, že jsou velmi dobré pro kvalifikaci a mají dobrou přilnavost, takže je to na vás a musíte se o ně během závodu starat. Není v tom moc velký rozdíl oproti loňsku, alespoň pro nás ne, takže fakt nechápu, proč si lidé stěžují," krčí rameny vítěz úvodního závodu v Austrálii.

Šéf týmu z Enstone Eric Boullier věří, že je na týmech, jak se s touto výzvou poperou. "Jako sport jsme našeho dodavatele pneumatik, Pirelli, požádali, aby dodali pneumatiky, které dovolí různé strategie a adaptace na to je součástí soutěže," domnívá se.

"Viděli jsme skvělé závody a vděčíme za to z části i Pirelli. Všichni máme stejné pneumatiky, takže je to na týmu a jezdci, aby z nich vytěžil maximum," dodal Boullier.

Vstup do sezony se Lotusu povedl. Räikkönen však nehodlá slavit předčasně (foto: Lotus F1 Team)

Pro oficiální stránky Lotusu Räikkönen také uvedl, že zatím příliš neoslavují, protože vzhledem k tomu, že sezona teprve začíná, je stále ještě brzy. Nyní se těší na závod v Bahrajnu, kde se loni černozlatým dařilo, když získali druhé a třetí místo.

"Ten okruh mám rád. Je jiný než většina okruhů, kam jezdíme a je pěkné být tam venku v poušti! Kdykoliv se podíváte kolem, všude je písek. Není lehné tam najít správné nastavení, protože povrch tratě se často během víkendu mění a občas ovlivní vyvážení i vítr, ale alespoň se nemusíte moc často strachovat, že bude pršet. Zažil jsem tam pár dobrých závodů a získal body, i když jsem nikdy nevyhrál. Možná se to letos změní," doufá třiatřicetiletý Fin.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu