Lauda: V Mercedesu už týmovou režii používat nebudeme

Mercedes F1 W04

Mercedes F1 W04 | foto: Daimler AG

Nevýkonný ředitel Mercedesu Niki Lauda slibuje, že jeho tým po kontroverzních událostech v Malajsii už týmovou režii používat nebude.

Rakušan, který nesouhlasil s rozhodnutím šéfa týmu Rosse Brawna zakázat Nicovi Rosbergovi předjet Lewise Hamiltona ve Velké ceně Malajsie, to s ním a s Totem Wolffem prodiskutoval a dnes v Číně potvrdil, že své piloty příště nechají na trati spolu volně bojovat.

"Už žádná týmová režie. Piloti si můžou dělat to, co chtějí. Dáme jim na vědomí veškeré technické potíže a oni se budou moci rozhodnout, co udělají," potvrdil Lauda v Šanghaji, kde Lewis Hamilton potřetí za sebou porazil Nica Rosberga.

Podle Totta Wolffa týmovou režii Mercedes použije pouze v případě technických problémů, Brawn po kvalifikaci v rozhovoru s novináři dokonce uvedl, že o Laudových slovech nic neví a týmovou režii budou používat i nadále, pokud to okolnosti budou vyžadovat.

K rozhodnutí ustoupit od týmové režie během týdne dospěli také u Red Bullu. Šéf týmu Christian Horner během týdne uvedl: "Vedl jsem rozhovory s Dietrichem [Mateschitzem] a souhlasili jsme s tím, že Red Bull není fanouškem týmové režie. Proto ji ke konci závodu nebudeme používat. Očekáváme však, že piloti budou jednat na základě informací, které od týmu budou mít."

hamilton
Lewis Hamilton dojel v Malajsii po zásahu Rosse Brawna před svým kolegou Nicem Rosbergem (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu