Todt: To, že je polovina jezdců platících, není normální

Todt, Jean

Todt, Jean | foto: Manor Racing

Ani ne před měsícem to vypadalo, že prezidenta FIA, Jeana Todta, moc možnosti snížení nákladů v F1 nezajímají. Teď přišel s tím, že není správné, že když si mladí jezdci musí platit svoji cestu do F1.

Mnoho týmů na startovním roštu by si přálo, aby FIA zasáhla a nějak omezila náklady na provoz stáje Formule 1. "Není to něco, na čem bychom se všichni shodli," řekl Jean Todt minulý měsíc. "My jsme regulátorem. Pokud nechtějí snížit náklady, tak to tak prostě je. Není naší povinností dělat věci, které týmy nechtějí."

V tomto tvrzení by Todta, který býval dříve šéfem týmu Ferrari, pravděpodobně podpořil Red Bullu. Jeho šéf, Christian Horner, tento týden řekl, že by aktuální dohodu o zdrojích rád viděl roztrhanou. 

Todt ale trvá na svém: "Nikdy jsem nikoho neslyšel, že by byl proti snižování nákladů ve Formuli 1. Jsem si jistý, že pokud bychom udělali rozumný návrh, tak tak by byl každý šťastný," řekl Francouz pro německý Spox. 

"Nepotřebujeme snížit náklady, abychom udrželi každého na lodi. Důležité je najít kompromis. FIA musí dojít ke shodě s držiteli komerčních práv a týmy." Todt také řekl, že 30% snížení nákladů by bylo rozumným cílem. Poukázal také na rostoucí počet platících jezdců. "Není normální, že polovina jezdců musí platit. Formule 1 je vrcholkem motorsportu a myslím, že není správné, že jezdci mus platit tolik peněz jen za to, že tu mohou být."

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu