Jak dlouho se Force India udrží před McLarenem? Bude to těžké, uznává Di Resta

di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: Sahara Force India

Paul di Resta doufá, že Force India bude v nadcházejících závodech rychlejší než McLaren, uznává ale, že vzhledem k vývojovým schopnostem britského soupeře to bude náročné.

Force India se svým vozem VJM06 a jeho rychlostí v úvodu letošní sezóny příjemně překvapila. Adrian Sutil s Paulem di Restou dojeli v Austrálii na sedmém a osmém místě, v Malajsii však kvůli problémům se svým systémem uchycení kol o šanci na body přišli a ze závodu předčasně odstoupili.

V šampionátu jsou přesto stále před McLarenem. Skot věří, že si to s ním budou moci rozdávat i v nejbližších dvou závodech v Číně a v Bahrajnu: "Prokázali jsme, jak na tom momentálně jsme, ale těžko říci, zda v této pozici budeme po dalších dvou závodech. Vůči McLarenu mám velký respekt. Ačkoliv se nyní trápí, dokážou vyvíjet."

"Budeme však tlačit na to, abychom se před nimi udrželi. Naše výkonnost je zatím lepší, než lidé očekávali, mnohem lepší, než snad lidé mohou během dvou týdnů překonat," myslí si pilot Force Indie.

Jeho tým navíc díky svému vývoji také dosáhne pokroky: "Přes to, co se přihodilo v Malajsii, jsme si díky naší výkonnosti z víkendu odnesli velká pozitiva, takže se do Číny a do Bahrajnu těším. Rád bych si myslel, že máme o něco více poznání o svém voze, abychom ho dokázali zrychlit."

force india
V Malajsii musela Force India oba vozy stáhnout, přesto se v šampionátu před McLarenem udržela
(foto: Sahara Force India)

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu