Šéf Lotusu: Z Grosjeana se stal lepší jezdec

Grosjean, Romain

Grosjean, Romain | foto: Lotus F1 Team

Snaha Romaina Grosjeana o větší konzistenci svých výkonů se, zdá se, vyplácí. Alespoň si to myslí jeho šéf, Eric Boullier.

Sezona 2012 byla z pohledu Romaina Grosjeana ovlivněna spoustou nehod v prvních kolech, které mu vysloužily nemalou kritiku ze strany soupeřů. Dokonce i tým Lotus během zimy váhal s prodloužením kontraktu s tímto Francouzem.

Start do sezony 2013 se obešel, zatím, bez problémů - v Austrálii si na své konto jezdec i přes problémy s vozem připsal 10. příčku, v Malajsii při cestě za 6. místem v cíli porazil vítěze z Austrálie a svého týmového kolegu, Kimiho Räikkönena. 

Po závodu v Sepangu byl jeho šéf, Eric Boullier, který v jeho schopnosti nepřestal věřit, dotázán, zda se Romain přes tuto negativní zkušenost již dostal: "Myslím, že máme možnost vidět velmi silného Romaina, který odjel dobrý závod. 

Věděli jsme, že má rychlost na jedno měřené kolo, takže jsme čekali na dobrou kvalifikaci a závod za normálních podmínek. Všechna ta práce, kterou odvedl, se vyplácí. To je povzbuzující." Eric Boullier také prohlásil, že 11. místo z kvalifikace za proměnlivých podmínek můžeme ignorovat, protože stáj věděla, že je Grosjean schopný podat daleko stabilnější výkony v závodech.


Romain nechal za sebou nejen McLaren, ale také kolegu Räikkönena. Francouz měl navíc ve srovnání s kolegou nevýhodu v podobě starší specifikace vozu...

"Věděli jsme, že má čistou závodní rychlost. Normálně by se nekvalifikoval na 11. místě. Letos může Romain zajet normální závodní víkend, přesně jak to očekáváme."

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu