Rosberg: Za deště jsme měli na první řadu

Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: Daimler AG

Nico Rosberg si je jistý tím, že by byl se svým Mercedesem v první řadě GP Austrálie, pokud by byla kvalifikace na VC odjeta v sobotu za deště.

Němec byl nejrychlejší v Q1, tedy v jediné části, která se stihla odjet předtím, než byla kvalifikace ukončena a přesunuta na zítřejší dopoledne (místního času, 1 hod našeho).

"Je to taková škoda, že byla kvalifikace zastavena, za těchto podmínek jsem se cítil opravdu dobře a auto jelo opravdu skvěle. Pozice v první řadě na startovním roštu byla dnes rozhodně možná, takto je to [zrušení kvalifikace] zklamání," nechal se slyšet Nico Rosberg.

Jezdec věří, že sobotní výkonnost je důkazem pokroku Mercedesu. "Vypadá to, že jsme na tom o poznání lépe než vloni. Na konci loňské sezony bychom na mokru takto rychlí nebyli, to je jisté." Poté ale Nico připustil, že podobné výkony by bylo těžké předvést v případě, že by trať byla suchá. 

mercedesy

"Pokud zítra bude kvalifikace suchá, tak pro nás bude zcela určitě těžší být úplně na špici. Auto máme ale dobré, takže dobrý výsledek je možný."

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu