Hamilton kritizuje přílišnou kontrolu u McLarenu, Button atmosféru v týmu brání

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Lewis Hamilton prozradil, že mu vadilo, jak je v McLarenu vše kontrolováno. Atmosféru v týmu z Wokingu brání jeho bývalý týmový kolega Jenson Button, který byl jeho vyjádřením velmi překvapen.

Lewis Hamilton si po svém odchodu z McLarenu užívá nově nabyté svobody. Pochvaluje si atmosféru v Mercedesu a nechal se například slyšet, že tam má větší klid na svou práci. Nyní se dokonce pustil do kritiky svého bývalého týmu.

"Jsem spokojen s tím, jaký jsem a nepotřbuji nikoho, aby mě poučoval. Pokud někdo neakceptuje, jaký jsem, je to jeho problém. Musíte být akceptován jaký jste a být na to pyšný. Přišel jsem z místa, kde byla spousta kontroly, kde jste museli říct, co vám bylo nařízeno. Zatímco musíte jednat s respektem a být milý, stále můžete být tím, kým chcete být," prozradil novinářům v Melbourne.

Na tato slova reagoval Jenson Button, který přiznal, že byl vyjádřením svého bývalého týmového kolegy velmi překvapen a nesouhlasí s nimi. "Svoboda, kterou zde mám je fenomenální. Není to tak (jak řekl). Je to velmi otevřený a volný tým, který pro vás udělá vše," okomentoval to.

Zábava a volnost u McLarenu? Podle Hamiltona nikoliv, Button tým brání (foto: McLaren Mercedes)

Ačkoliv jsou podle něj požadavky sponorů opravdu velké, vnímá to jako součást své práce. "Naučíte se to, adaptujete se a zjistíte, že je to součást práce a potřebujete ji k úspěchu. Není to jen o práci se sponzory, je to o skvělé práci s nimi, protože pro ně chcete pracovat dlouhodobě a chcete se s nimi posunout vpřed. Z tohoto úhlu pohledu chápu, že je to tady velmi hektické, váš čas je omezen, protože létáte sem a tam na další sponzorské akce," nechal se slyšet.

Dodal, že přestože slyšel a přečetl si spoustu informací o tom, jak to v McLarenu vypadá, podle jeho slov je realita naprosto odlišná od toho, jak je prezentována médii. "Je to velká rodina a udělají vše proto, abyste se cítil pohodlně a když se jede závodit, jsme naprosto soustředěni," zastává se svého týmu Button.

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu